OPDATERET: Da Emily Kristine Pedersen i torsdags vandt Saudi Ladies Team International troede hun, at hun samtidig havde sikret sig den bonus på 125.000 € som hidtil har været annonceret som præmien for at vinde Ladies European Tours Road to Costa del Sol-rangliste.

Den 24-årige dansker blev derfor noget ‘overrasket’ da hun ved ankomsten til sæsonfinalen på Costa del Sol i Spanien mandag, fik at vide at bonus-puljen var blevet kraftigt beskåret. I stedet for 125.000 € får Emily nu ‘kun’ 20.000 €, altså næsten 790.000 kr. mindre end forventet.

Bonus-beløbet for at slutte på hhv. anden- og tredjepladsen på ranglisten er ligeledes reduceret fra hhv. 75.000 og 50.000 € til nu 12.000 og 8.000 €.

Emily Kristine Pedersen siger til GOLFBLADET, at “der var lidt tale om at bonuspuljen kunne blive reduceret i begyndelsen af sæsonen”, men at hun ikke selv hørte om det førend hun ankom til finalen. Hun vælger at være meget diplomatisk og siger blot, at hun er ‘ærgerlig’ og ‘overrasket’, og at det naturligvis får indflydelse på hendes fremtidige planer, for pengene fra rangliste-bonussen skulle have været investeret i hendes ambition om at vende tilbage til LPGA Tour i USA.

Flere afbud

Om det er de pludseligt ændrede bonuspræmier, der har fået ranglistens nummer to, svenske Julia Engström og ranglistens nummer tre og fem, Steph Kyriacou og Georgia Hall, til ikke at stille op i Spanien er uvist. Julia Engström kæmpede sig igennem sidste uges turnering med tydeligt voldsomme rygsmerter på grund af et træthedsbrud på rygsøjlen. Ville den 19-årige svensker have sat sit helbred på spil for udsigten til 12.000 € i stedet for de 75.000 hun forventede at andenpladsen ville give?

Emily siger, at hun godt kan forstå at Julia Engström nu i stedet vælger at passe på sin ryg, især da presset på hendes andenplads ikke er voldsomt stort.

GOLFBLADET har spurgt den administrerende direktør for LET, Alexandra Armas, om årsagen til de reducerede pengepræmier og om hvorfor spillerne ikke tidligere er blevet orienteret, men hun har endnu ikke haft tid til at svare. Touren presseafdeling svarer i en mail, at bonuspuljen er blevet reduceret som ovenfor nævnt på grund af de ændringer i tourens turneringsprogram, der opstod som følge af Covid-19. Man håber at kunne vende tilbage til den oprindeligt annoncerede bonuspulje hvis næste sæsons turneringplan gennemføres som planlagt.

Af mailen fremgår det, at meddelelsen blev meldt ud til spillerne i et newsletter 11. august i forbindelse med Scottish Open. Men spillerne på LET læser åbenbart newsletters som ‘mænd læser brugermanualer’.

Foto: Emily må kigge langt efter størsteparten af den forventede sejrsbonus på LET. (c) Jesper Vinzents.

DEL
Forrige artikelDen skeptiske franskmand fik et chok
Næste artikelBliv vinbonde hos Frederiksborg Vin
Avatar
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.