Det populære golfresort på Lüneburger Heide kan nu lokke med en ratet 9 hulsbane samt fænomenet floating spa, efter at det har kunne genåbne efter coronakrisen

– Det er vidunderligt at være i gang igen, lyder det fra en glad Jörg Holzammer, direktør på Castanea Golf Resort.
– Vi har ventet utålmodigt på at kunne åbne, hente personalet tilbage og betjene det publikum, der så trofast kommer her år efter år, ikke bare for at spille golf, men også til alle de andre foranstaltninger, vi har.
De sidste kommer nu til at vente, fordi coronaen langt fra er overstået, så man fx ikke kan arrangere operaforestillinger, men golfspillet er i fuld gang.
 Jan-Rasmus Lippels
Direktør Jörg Holzammer

Nyheder
Man kan være sikker på, at hver gang, man spørger Holzammer, om der er noget nyt, er der det.
I år er den udvidede og renoverede 9 hulsbane klar. Den afløser en charmerende ni huls-par3-bane, som man nok kunne øve sin teknik på, men som man ikke kunne handikapreguleres på. Det kan man på den nye, som har samme kvalitet som 18 huls-mesterskabsbanen, der i adskillige år har lagt græs til PRO Tours finale.
– Vi har endnu ikke fået gennemfotograferet den nye bane af en professionel fotograf, beklager Holzammer, men den er præcis så god som 18 hulsbanen, så man kan bare bruge billeder af den i stedet.
OK, så gør vi det.

Floating spa
Den anden nyhed er en floating spa i wellnessområdet, og hvad er så det for noget?
En floating spa er et bassin med meget saltholdigt vand, så man simpelthen ikke kan synke. Man føler sig helt vægtløs. Har du badet i Det Røde Hav, kender du fornemmelsen.
Vandet i bassinet holdes på kropstemperatur, så man ikke kommer til at fryse, men i lange perioder simpelt hen kan give slip på hele dagligdagen og bare koncentrere sig om sin velvære.
Wellnessområdet har naturligvis også andre attraktioner: Inden- og udendørs pool, flere forskellige typer sauna, oplevelsesbrusebade, hvor vandet skifter fra let tåge til troperegn etc. etc.
Europe. Italy. Helvetia Thermal SPA Hotel Porretta Terme. model swimming in thermal pool with an orchid floating Universal Images Group via Getty
I en floating spa forsvinder tid og sted, mens man er vægtløs (foto: Getty).

Restaurant og bar
Når man har en golfpakke, som det er tilfældet for de fleste danske gæster, indtager man ikke nødvendigvis sine måltider i den store restaurant. Er vejret godt, kan man sidde på udendørs terrasser.
Det giver en særlig atmosfære såvel i morgensolen, som mens solen går ned, og den lune luft smyger sig om en, mens der er en hyggelig mumlen af mennesker fra de mange borde.
Efter måltidet er mange et smut i baren, der ikke mindst slår sig op på at tilbyde mere end 104 slags gin, sådan at en af hotellets pakker faktisk hedder Golf & Gin!

Golfbanen
Fra starten var banen blot hyggelig og rimeligt god, men så blev den bygget om til mesterskabsbane, så den nu er af topkvalitet.
Hulforløbet er dejligt flydende, banen er ikke alt for svær at gå, og der er mange spændende, men fair, udfordringer på Kurt Rossknechts design.
Mange huller frister til risk-reward, ikke mindst med fare for at gå i vandet, som man bl.a. skal passe godt på, når man på hul 3 slår op mod hotellet. For ikke at tale om på hul 16, der slutter på en øgreen.
Banen er ualmindeligt naturskøn, og når aftenen falder på, kan man opleve mange dyr, mens solen går ned i et rødmende bål, mens dagens sidste spillere samles i cafeen ved klubhuset, der ligger en kilometers penge fra hotellet.