… og man kan spare 100 € med et Heide Card

Lüneburger Heide er forståeligt et af de mest populære mål for danske golfspillere.
Beliggenheden umiddelbart syd for Hamburg gør rejsen let og attraktiv, men man skal dog planlægge sin tur sådan, at man ikke skal passere Hamburg, specielt Elbtunnelen, i myldretiden.
En vigtig ting er, at vejret er bedre end i alle de omliggende områder: Det er lunere; der er mindre nedbør; der er forholdsvis tyndt befolket, så der er masser af plads til at anlægge spændende golfbaner i natur, der vrimler af dyr og fugle i de frugtbare omgivelser.

Stort udvalg af baner
Der er et anseligt antal baner at vælge blandt, og de kan oven i købet spilles med 100 € i rabat, hvis man køber et Heide Card, så hver runde koster knap 30 €.
Et Heide Card koster 119 € og gælder til fire runder, der kan vælges valgfrit på otte forskellige baner: Adendorf ved Castanea, Schloss Lüdersburg, Golf-Club an der Göhrde, Golfclub Königshof Sittensen, Golf-Club Buxtehude, Golf und Country Club am Hockenberg, Golf Park Soltau samt Golf & Country Club Brunstorf.
Foruden Adendorf kan man bo direkte ved de to baner på Schloss Lüdersdorf, og når det gælder Adendorf kan man være heldig, at værelserne eller lejlighederne over klubhuset en kilometer fra Castanea er ledige. De hører under hotellet, ligger med en fantastisk udsigt over banen og ikke mindst aftenens solnedgang, perfekt for en klub i klubben.

18. hul på Schloss Lüdersburg

Banerne
Schloss Lüdersburg har to Championship Courses: Old Course er en frodig parkbane indhegnet af træer og ikke mindst skønne rhododendronbuske, som var det Skotland; Lakes Course er præcis så åben og fuld af vand, som navnet antyder.
Alle de øvrige baner, der er tilknyttet Heide Card, er af glimrende kvalitet, og man kan lægge mærke til, at Brunstorf benytter det slesvigske flags farver til at angive flagplaceringer: Blå angiver placering i forreste tredjedel; hvid viser placering i midterste afsnit; rød viser placering i bageste tredjedel.

Uden for Heide Card
De mere luksuriøse baner Golf-Club St. Dionys og Green Eagle står uden for Heide Card. Green Eagle husker vi stadig som banen, hvor Andreas Hartø som amatør vandt ECCO Tour Championship, og siden er den yderligere avanceret til at være vært for European Tour og skulle i år have lagt græs til Porsche European Open. Klubbens restaurant er af høj kvalitet med mange spændende tiltag, bl.a. Ønskemorgenmad, Gourmetmorgenmad, barbecue etc. Flere af tingene kan man få i Halfway House, der er kommet til efter sydafrikansk forbillede.
Green Eagle har to – lange, så vælg dit teested omhyggeligt – 18 hullers baner, mens St. Dionys har en enkelt af samme høje kvalitet. Navnet har den fået efter en nærliggende landsby, grundlagt af munke på det sted, hvor en hel teltlejr med kejser Karl den Stores hær, brændte. Kun de jordiske rester af helgenen St. Dionys blev tilbage, og derfor blev klosteret, byen omkring det – og golfbanen – opkaldt efter ham.

Poetiske Lüneburg
Lüneburg var ikke det mindste romantisk, da den fik købstadsrettigheder helt tilbage i 1247. Da var ikke natur og miljø, men minerne i den store salthorst, som byen ligger på, det væsentlige, og en af årsagerne til Hansestædernes rigsom var det salt, som blev brudt her og udskivet fra havnen i Lübeck.
I dag er Lüneburg en levende og atmosfærefyldt by, der profiterer af sin beliggenhed ved floden Limenau. På begge sider ligger cafeer, barer og restauranter, som næppe er fyldt som normalt i denne coronasommer, men som er værd at gæste. Her kan det synes, som om tiden står stille i nogle timer, mens man sidder blandt de smukke og arkitektoniske bygninger fra det 17. århundrede og hygger sig.
Det kan være en god ide at bruge offentlig transport til Lüneburg. Ikke blot vil man så have bedre samvittighed, når man løber ind i en vinsmagning, man vil også have kortere til sin bil, som man er nødt til at stille fra sig et stykke fra centrum.

Romantiske Lüneburg på bredden af Limenau

DEL
Forrige artikelOPDATERING: Danskerne færdige i Women’s Amateur
Næste artikelCastanea fornyr sig hele tiden
Avatar
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.