Made in Denmark er de europæiske spilleres sidste chance for at kvalificere sig direkte eller at gøre indtryk på holdkaptajn Thomas Bjørn. Udsigt til ny og fornyet folkefest i Silkeborg

Made in Denmark tordner videre. Bedst, som mange tænkte: Hvordan kan man komme videre i Himmerland, flytter den et år til Silkeborg og får nye, inciterende attraktioner.
En bane, som stiller meget anderledes krav til spillerne, og som giver en meget forskellig oplevelse for publikum.
Det har vænnet sig til Himmerland Hills og en meget åben bane. Nu går banen gennem en velduftende plantage, som – overraskende for mange – giver mulighed for adskilligt flere tilskuere, og der vil være nye former for overraskelser tilknyttet spillet.

Ryder Cup
Sportsligt gælder det naturligvis sejren for de fleste, men for mange af spillerne er der noget endnu vigtigere på spil: En plads på det europæiske Ryder Cup-hold, som Thomas Bjørn er kaptajn for.
Det gælder både de automatiske pladser fra såvel den europæiske som verdensranglisten og måske nok så meget de wild cards, som Bjørn skal uddele.
Vi må håbe, at Thorbjørn Olesen ligger lunt i svinget før Made in Denmark, for de fleste mener, at kravene er større til ham end til andre, når det gælder tildelingen af wild cards, for Bjørn vil ikke have, at man skal kunne sætte en finger på hans motiver til at udtage de sidste spillere, fx at han har favoriseret en landsmand.

Bjørn og Silkeborg
En pikant omstændighed er, at det er første gang nogensinde, at Ryder Cup-kvalifikationen slutter i holdkaptajnens hjemmeklub. Thomas Bjørns barndomsklub er jo Silkeborg, og ingen kender banen, som han selv har været med til at pille ved, bedre end han.
To af de hullerne, han har været med til at redesigne, hedder da også Lille Bjørn og Store Bjørn, nemlig hullerne 15 par-3 og 16 par-4. To fair, men lumske, huller, som der kan ske meget på. Under Made in Denmark sker udslaget på 15 fra en overdækket sponsorpavillon hen over en del af tilskuerpladserne.

Logistikken
En fordel for arrangementet i Silkeborg er, at der kun er et enkelt indgangssted, hvor man også finder teltbyen og Madtorvet og kommer ind tæt på teestederne på hul 1 og 10 samt greens på 9 og 18.
Det betyder, at man ikke som på Himmerland risikerer, at mange sløjfer at følge spillere eller turnering til enden, fordi det vil give en betydeligt længere spadseretur at komme omkring 18. hul. Det vil give ekstra stemning om disse huller.

Uden for banen er der såvel kortere til lufthavne som til offentlige transportmidler, og der er et meget stort antal hotelpladser, så man ikke behøver at køre mange kilometer, hvis man bestiller logi sent; og dog. Der synes at være tæt på udsolgt et stykke fra byen allerede, og man regner med at modtage op mod 100.000 tilskuere i ugens løb.

Forrige artikelGolf med hjerte og ide
Næste artikelLige nu er Thorbjørn på Ryder Cup holdet
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.