Made in Denmark bliver (formentlig) afgørende for om Thorbjørn Olesen kvalificerer sig direkte til Ryder Cup.

Fjerdepladsen i Nordea Masters, kombineret med resultaterne fra The Wyndham Championship i USA, betyder at Thorbjørn Olesen lige nu er inde på det europæiske Ryder Cup hold via den såkaldte World Points List.

Her skubbede han Ian Poulter ud, og englænderen blev i øvrigt også overhalet af Rafa Cabrero-Bello fra Spanien.

Både Poulter, Cabrera-Bello og Paul Casey , der sammen med Thorbjørn bejler til den sidste plads på holdet, spiller imidlertid i USA de kommende to uger når FedeX Cup slutspillet går i gang, og kan derfor sikre sig vigtige points til listen. Thorbjørn spiller ikke i Tjekkiet i denne uge, og har således kvalifikationsperiodens sidste turnering, Made in Denmark, til at sikre sig en direkte plads.

Det kan han i følge Made in Denmarks egne beregninger ved at slutte i top7 i Silkeborg, så vil han nemlig overhale Tommy Fleetwood på den anden af de to tællende lister, European Points List.

Garcia?

Sergio Garcia sluttede udenfor top125 på FedEx Cup ranking i USA, og derfor er hans sæson i USA slut. Garcia, der sidste år vandt The Masters, er ikke sikker på at komme på Thomas Bjørns hold, og det er ikke længe siden, at Thomas udtalte, at han han godt ved hvad Sergio står for, og kender til hans kvaliteter i Ryder Cup sammenhæng, men at han også meget gerne ser bedre spil og resultater fra hans side. Med sæsonen slut i USA, kan det så være, at Sergio kunne finde på at spille med i Made in Denmark? Om ikke andet så for at vise sin vilje overfor kaptajnen. Eller er Thomas Bjørn og Sergio Garcia allerede nu i kulissen blevet enige om Sergios rolle til Ryder Cup? Faktisk er den 38-årige spanier lige her og nu det helt store mysterium og spørgsmålstegn.

På den ene side er det meget vanskeligt at forestille sig et europæisk Ryder Cup hold uden Sergio, omvendt, så er hans form lige p.t. væsentligt dårligere end ikke mindst Thorbjørn Olesens, Rafe Cabrero-Bellos og Ian Poulters form. Og formentlig også et stykke fra både Paul Caseys og Russell Knox’.

Sidste chance

Made in Denmark – og Dell Technologies Championship, der spilles i Boston på PGA Tour fra 31.-3. september (altså én dag senere end Made in Denmark) – er de to sidste chancer for enten at spille sig direkte ind på holdet eller overbevise Thomas Bjørn om at man skal have et wild card. Thorbjørn Olesen kan selv afgøre det og mon ikke det faktum trækker ekstra mange tilskuere til Silkeborg under Made in Denmark?

Forrige artikelDe sidste Ryder Cup-pladser jagtes i Silkeborg
Næste artikel”Social Golf” for Seniorer i Sydspanien.
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.