Bogstaveligt talt – Som en ud af ganske få kvindelige vognmænd i landet, styrer Jannie Agerbak sin succesfulde vognmandsforretning AB Copenhagen, med en hård men kærlig hånd, når hun sender sine knap 30 dygtige chauffører rundt i ind- og udland.

Luksusbusser og limousiner
Ombord i de lækre luksusbusser i alle størrelser, finder man blandt andre gæster til og fra møder, flypersonale, ambassadører, forventningsfulde turister, glade partygæster, rockstjerner, krydstogtgæster, kendisser og nu også glade golfspillere.

GOLFBLADET har besøgt AB Copenhagen i Sydhavnen en eftermiddag i juli, hvor mange af busserne netop var trillet ind på pladsen til kærlig omgang vask og polering. Vi steg ombord på alle de tilstedeværende busser, vi har siddet henslængt i de lækre lædersæder og haft lidt svært ved, at komme ud igen, da solen bagte udenfor og airconditionanlægget kølede lifligt indenfor. Partybussen blev også besøgt. Behagelige sæder, dansegulv og bar, musikanlæg og lysshow gjorde det ikke svært, at forestille sig, hvor sjovt det må være, at feste løs her, mens bussen kører rundt i byen eller til en udvalgt destination med musikken buldrende i højttalerne og kolde drinks i glassene.

Jannie Agerbaks vognmandsforretning tilbyder persontransport i særklasse i deluxe minibusser, men råder også over større luksusbusser og limousiner. Det benytter mange virksomheder sig af, når der arrangeres companydays på golfbanen. Uanset hvor mange deltagere der er tilmeldt, er der god plads til både spillere og deres udstyr. Busserne kører gæsterne til destinationer i både ind- og udland med rutinerede og servicemindede chauffører.

Ab Copenhagen er gerne behjælpelig med at planlægge turen, udfærdige en skræddersyet løsning, men man kan sagtens komme med eget oplæg til golfoplevelsen.

Kvinde i en mandsdomineret branche
Det lå ikke i kortene, at Jannie skulle eje en stor vognmandsforretning, da nonnerne på Sct. Josef Hospital tog imod hende for 57 år siden. Hun skulle være 6-sproget korrespondent. Ret ambitiøse fremtidsdrømme, men Jannie taler flere sprog og det brugte hun på at få opfyldt rejsedrømmene og blev airguide hos Spies.

Efter mange år i rejsebranchen etablerede Jannie sin vognmandsforretning for 13 år siden. At være kvinde i en branche, hvor det hovedsaligt er mænd, der sidder i direktørstolen, kan være en udfordring. Men den har den gæve Københavnerpige taget op og klaret til UG. Jannie tager sig af alt andet end at køre busserne. Al administration, indkøb og planlægning er hendes domæne.
Jannie er ikke bange for at prøve nye ting af. Der skal fornyelse til og der skal investeres. Men der skal også fornuftig planlægning til at holde hjulene kørende i firmaet. Og der skal spares op. Den store vognpark er købt og betalt. Jannie går ikke på kompromis med pris og kvalitet. Som hun siger: Vi er ikke de billigste, men til gengæld er vores kvalitet, miljøbevidsthed, uddannelse og sikkerhed i top. Det kræver hårdt arbejde, at leve op til de høje krav, Jannie stiller til sig selv og de ansatte og der er således ikke meget tid til et liv udenfor virksomheden. Så hjælper det lidt at familien er indenfor rækkevidde. Jannies mand Tommy er ansat som mekaniker i virksomheden. Han reparerer og servicerer busserne og deltager flittigt i den daglige drift.

Savner golf og fitness

Engang var der tid til at spille golf med familien, hvilket Jannies 2 børn Zacharias og Catarina Agerbak har nydt godt af. De to har tidligere spillet elitegolf i Smørum Golfklub. Nu spiller Jannie og hendes mand Tommy i CGC Vallensbæk, når tiden en sjælden gang tillader det. Jannie håber også, at få tid til at bruge sit fitnesskort lidt oftere. Det kan lyde som om, at arbejdet fylder alt for meget. Og det fylder rigtig meget, men Jannie elsker det og gerne på 24/7 for fortsat at have en virksomhed i ekspansion og opfylde kundernes ønsker og behov.

Fakta om AB Copenhagen

AB Copenhagen skræddersyr kørsel efter kundens særlige behov og leverer transport med et højt niveau af service og fleksibilitet. Det handler om mere end blot transporten fra A til B – at passagererne får en god oplevelse, er alfa og omega.
Firmaet er specialiseret i transfers til og fra Københavns Lufthavn, højprofilerede VIP-kørsler, firmakørsel ved konferencer, seminarer, lanceringer, kampagner, udenlandsk besøg, personalearrangementer etc., sightseeings, kørsel for specielle gruppearrangementer, ambassadekørsel og hotelkørsel

Forrige artikelThorbjørn 7’er i Memphis
Næste artikelNu satser Cecilie Finne-Ipsen på golf
Bettina Schjølie er bladets kvindelige islæt, og har ansvaret for modestoffet. Bettina er desuden leveringsdygtig i spændende portræt-artikler af kendte og mindre kendte personer, men som alle har en god historie at fortælle. Bettinas rejseartikler har ofte en ekstra vinkel, i form af inddragelse af wellness.