Søstrene Julie og Cecilie Finne-Ipsen har begge talentet til at være med helt i toppen af såvel badminton som golf. Nu har Julie valgt at satse på badminton, mens Cecilie går efter golfkarrieren

– DM er nok det største for mig endnu, bliver 21-årige Cecilie Finne-Ipsen enig med sig selv om efter at have tænkt sig godt om, for der er meget at vælge imellem.
Hjortespringpigen har spillet golf, siden hun var seks, og da hun var 12-13 år, begyndte hun for alvor at satse på at nå til tops, ikke mindst inspireret af sin tre år ældre søster Julie. De har begge spillet badminton og golf sammen med stor støtte fra forældrene, og Cecilies resultater har været så gode, at hun i 2018 modtog Santander Talentprisen på 25.000 kr.
Da havde hun spillet EM for piger i 2013-14-16, VM for piger i 16, og efter at hun er blevet damespiller, har hun været til EM for hold i 17-18 og mens dette blev skrevet.
– Måske er bronzen i EM for hold sidste år alligevel større, kommer det grundende, – Danmark havde jo aldrig nogensinde før fået medalje i damerækken, så det var historisk.

Collegekarriere
Der er endnu mere at vælge imellem, fx en 5. plads i Annika Invitational, hvor hun gik en 65’er; og fine resultater for University of North Carolina i Charlotte, som hun endnu ikke har gjort op med sig selv, hvor længe hun skal gå på. Måske alle fire, så hun har en uddannelse, men hvis der pludselig viser sig en vej på LPGA, som er det, hun vil satse på, så slår hun måske til.
Når man har spillet collegegolf, har man kontakter og støtte på en anden måde, end hvis man turner pro i Danmark.
Man har også spillet på de typisk amerikanske baner med de specielle græstyper, så man ikke først skal vænne sig til dem.

Badminton eller golf
De to søstre har jævnt hen fulgt samme vej. Første vigtige afvigelse var, da Cecilie drog på college i USA, men det havde måske noget at gøre med den næste, da de valgte at satse på hver deres sportsgren.
Julie valgte badminton, og efter at hun var blevet vraget til landsholdet, gav hun træningen en ekstra skalle og vandt for få måneder siden sensationelt DM i damedouble.
Cecilie valgte golf, og nu har hun vundet sit første individuelle DM, hulspilstitlen på Sct. Knud i Nyborg, i øvrigt med sin far som caddie.
Det kom ikke helt bag på hende, at hun vandt.
– Når jeg spiller mit bedste spil, vil jeg være kandidat til at vinde, og i Nyborg spillede jeg godt fra tee til green og puttede desuden godt.

Klubben og DGU

Cecilie er taknemlig for den støtte, hun har fået fra mange sider. Det har været uvurderligt at være medlem af DGUs landsholdstrupper, hvor der er en dejlig atmosfære, og hvor hun har været trænet af Thomas Poulsen og Anders Danielsen.
Klubben har også støttet, og når det overhovedet er muligt, spiller de på holdet i elitedivisionen, men det omfangsrige program for eliten gør, at det er lidt tilfældigt, om der er ingen, en eller to søstre hjemme til de enkelte kampe.
Til gengæld for DGUs støtte stiller Cecilie Finne-Ipsen og andre danske elitespillere sig til rådighed ved PR-arrangementer som det, der for nylig var på Great Northern i Kerteminde. Her deltog syv danske talenter, som ikke blot viste deres talent frem, men fik venner blandt mulige sponsorer.

Cecilie Finne-Ipsen er endnu et stort, kvindeligt talent, som satser på at slå igennem i USA. Det er ikke usandsynligt, at vi en dag kan få svenske tilstande med et større kontingent med på LPGA.

Forrige artikelDet kører derudaf’ for Jannie
Næste artikelEvian: Koreanerne har taget teten
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.