Byen Rancho Mirage i det californiske Palm Springs-område er mindre end 100 år gammel, fordi den først blev bygget, efter at der var fundet rige vandårer under ørkensandet. De fem byer i området er alle fashionable og har lige fra starten været film- og sportsstjernernes legeplads.
Bl.a. derfor har Rancho Mirage med kun godt 17.000 indbyggere 17 golfresorts, af hvilke adskillige har flere baner.

De fleste ved, at Bob Hope og Bing Crosby medvirkede til ørkenbanernes ry og succes, men blandt de golfbegejstrede stjerner var også sangerinden Dinah Shore, som i mange år lagde navn til turneringen, der i mere end 40 år har rangeret som major. Det er hendes trofæ, der spilles om på banen, der bærer hendes navn.

Shore holdt sig i form med svømning og fægtning, til hun som 52-årige startede på golf, som hun omgående blev opslugt af og danske dygtig til. Hun blev den første kvinde i en væsentlig Pro-Am Pro-AM og stiftede Colgate-Dinah Shore Winners Circle som 54 hullers LPGA-begivenhed på 564 huller i 1972.

Året efter omfattede den 72 huller, og i 1983 blev den hævet til majorstatus.
Den er ikke mindst kendt for, at vinderen efter turneringen springer i søen ved hul 18, Poppies Pond, opkaldt efter en populær turneringsleder. Det har været tradition, siden Amy Alcott gjorde det efter sin sejr i 1988. Da Alcott vandt igen i 1993, var den 75-årige Dinah Shore så begejstret, at hun sprang med.

Forrige artikel10 års jubilæum i Hvalpsund Golfklub 12. – 19 maj 2019.
Næste artikelHelt nye tider i REE Golf i Helsinge.
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.