Sjældent har forholdene været så specielle i en golfturnering på højeste plan, som det er tilfældet i MCB Tour Championship på Constance Lemuria på øen Praslin i Seychellerne.

Turneringen spilles på den årstid, hvor luften er mest kvælende fugtig, og hvor regntiden hver dag giver byger, der udløses på samme måde, som når man starter et vandfald – og i øvrigt holder lige så pludseligt op.

Det imødegås på flere måder. Spillerne må spille i shorts, de må køre buggy, og da regnen på første dag gjorde de sidste seks huller af den stærkt kuperede bane uspillelige, blev runden afkortet til 12 huller. Så snart dagen gryede lørdag, gik man i gang igen i håb om at få færdigspillet 18 huller på denne dag.

Steen Tinning i første runde på Seychellerne (foto:Getty).

Steen Tinning fik en fornem start, da han spillede ti huller i par og fik birdie på de to resterende. Det placerer ham efter første dags 12 huller på andenpladsen delt med Philip Price, et slag efter den tidligere Ryder Cup-kaptajn Tom Lehman.

Seychellerne er måske det nærmeste, man kommer paradis på jord. Granitøerne rev sig løs fra Gwondanakontinentet før skabelsen af pattedyr, og øgruppen havde intet, der var giftigt, eller som kunne bide eller stikke – i hvert fald til de blev kolonialiseret og der bl.a. dukkede grå rotter op fra anløbende skibe. Det er en drømmedestination, men mest mellem april og oktober, hvor man kan være til for luftfugtighed.

Forrige artikelJeff og Joachim klar til weekenden
Næste artikelSuccesen fortsætter
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.