Smørum Golfklub oplever fortsat fremgang, hvilket ifølge golf manageren skyldes mange forskellige faktorer.

Et af de steder, hvor man de senere år trods generel nedgang for golfsporten, har oplevet en markant fremgang, er i Smørum Golfklub. Hovedstadsklubben er i dag landets største med over 2.600 medlemmer og successen skyldes mange forskellige faktorer, siger bestyrelsesmedlem og konstitueret golfmanager Keld Østergaard Christensen: ” ”Vi har for det første indset vigtigheden af, at der er god balance mellem forening og forretning. Dertil kommer en række faktorer, der alle spiller ind for vores succes”.
”Vi har en stor shop, der også tiltrækker mange ude fra, en velfungerende restaurant, stor kapacitet med 51 golfhuller, så der er noget for alle, og en drivingrange med Trackman i alle båse. Alt foreningsarbejde i Danmark er baseret på frivillige, og vi har et veludviklet netværk på over 100, der udfører et fantastisk stykke arbejde. Vores evne til talentudvikling tiltrækker mange unge, spiller også ind, og ikke mindst vores beliggenhed, der på grund af den nye motorvej gør det meget nemt at komme til golfklubben,” siger Keld Østergaard Christensen.

Rugekasse
En lang række initiativer målrettet begyndere – blandt andet 10 årlige begynderhold, der gennemgår et otte-ugers introduktionsforløb – har givet mange medlemmer.
”Smørum er på mange måder en rugekasse. Hvert år oplever vi stor tilgang af medlemmer indefra, men også frafald, fordi de nye medlemmer melder sig ind i andre klubber, der typisk ligger tættere på, hvor de bor”.
Derfor understreger Keld Østergaard Christensen, at det er vigtigt, at klubben hele tiden udvikler kerneprodukterne. ”Det er essentielt, at Smørum Golfklub i dag drives som en professionel virksomhed. Alene golfklubben har en tocifret million omsætning, og hertil kommer omsætningen i proshop, restaurant og træningsanlæg. Derfor er det uhyre vigtigt, at vi har respekt for foreningen, men så sandelig også for forretningen”, siger Keld Østergaard Christensen.
Ud af klubbens cirka 2.600 medlemmer udgør hovedparten fuldtidsmedlemmer. Der er 600 flexmedlemmer på intermediate banen og 300 på hverdags/9-huls flexmedlemskab.

Forrige artikelFlot start af Steen Tinning i regntidsfinale
Næste artikelAfslappet stemning i tjekkiske Brno
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.