Her er et godt udvalg af spisesteder, caféer og spændende seværdigheder og det hele kan fint kombineres med golf, når man besøger Tjekkiets anden største by Brno.

Brno er en universitetsby og normalt vrimler det med unge mennesker, men denne dag i august er mange af de studerende rejst på ferie, og der er masser af plads på de mange barer og caféer med udendørs servering.
Byen med det svære navn Brno (udtales Brrrno med rullende r) med et indbyggertal på ca. 390.000 er den næststørste by i Tjekkiet og den største by i Mähren. Den ligger, hvor floderne Svitava og Svratka løber sammen. Byens centrum er lille og overskuelig, så det passer ganske godt at spadsere rundt. Og det er netop, hvad vi gør.
Det er slående at se, hvordan de gamle bygninger ikke alene er intakte, men også ganske velbevarede. Facaderne er pudsede og farverne er blevet frisket op. En kæmpe kontrast til de mange år under kommunistisk styre, hvor alt var gråt-i-gråt.
Man kan ikke undgå de mange værtshuse, hospodaer, hvor det tjekkiske øl flyder i rigelige mængder. Her får man velskænket fadøl for omkring 12 kr. og de traditionelle tjekkiske retter gør ej heller et stort indhug i feriebudgettet. Brno har ud over flere små lokale bryggerier Starobrno, som er det største i Tjekkiet, og dørene er åbne, hvis man se nærmere på ølproduktionen og få smagsprøver på Starobrno.
En sightseeing fører os til byens mest kendte plads Zelný trh, Kålmarkedet, som ligger midt i Brnos historiske centrum. Pladsen som har været markedsplads siden 1300-tallet, er omgivet af en række historiske bygninger, heriblandt Reduta Teater fra 1600-tallet, hvor Wolfgang Amadeus Mozart spillede i 1767. Mozarts koncert i teatret markeres af en statue uden for bygningen. Dietrichstein Palads fra begyndelsen af 1600-tallet er en anden spændende bygning, som hører til Mæhrens Museum.
Det er også værd at besøge de underjordiske gange under Zelný trh med de fint murede og buede vægge, hvor man i en slags køleskab opbevarede mad, øl og vin. Man kan man desuden se forskellige udstillinger, heriblandt datidens værtshus og et alkymistisk laboratorium.

Det går op og ned på Kaskáda
15 km fra Brno ligger det smukke Kaskáda Golf Resort. Det er en fryd at spille på de ondulerede fairways med super jævne overflader. Kaskáda er en open parkbane og ganske kuperet. Flere af hullerne spiller i hulninger i det bakkede terræn, ofte flankeret af mindre træer. Det gælder især om at undgå de mange bunkers der er strøet ud over hele banen. De kæmpe og ondulerede greens giver spilleglæden en tak op.
Banen strutter af god vækst, selv om tjekkerne oplever den mest tørre sommer i mands minde. Ikke alene greens og teesteder, men også fairways og semirough står i en flot grøn farve. Og, det kan kun lade sig gøre, fordi her er rigelig med vand. Dels fører en flod vand fra de højere liggende områder til banen, dels henter klubben vand via engen vandboring.
Hul 5 og hul 6 spiller højt i terrænet og husk at nyde udsigten til dalen og de flot bølgende landskaber, som breder sig ud i alle retninger.
Hul 18 er banens signaturhul; par4-hullet spiller først i 90 grader dogleg, og approach-slaget har vand på to sider.
Greenfee er ca. 460 kr. (hverdage) og ca. 560 kr. (weekend).

Austerlitz Golf Resort
Austerlitz Golf Resort blev i 2003 udvidet til en 18. hullers bane med hjælp fra den østrigske golfarkitekt Hans-Georg Erhardt. Han har leveret en særdeles udfordrende bane. Det gælder ikke mindst de ondulerede greens med runaways, et stort antal dybe bunkers og vandhasarderne.
Austerlitz er en åben bane og har masser af plads. Fra hul 2 går det stejlet opad og de efterfølgende huller spiller på et plateau. Fra Hul 12 går det stejlt nedad mod dalen igen, og netop hul 12 og hul 13 er nok banens smukkeste. Herfra er der god udsigt til landsbyen Austerlitz og til slottet. Banen er meget kuperet og det er en god ide at køre buggy.
Greenfee er ca. 300 kr. (hverdage) og ca. 420 kr. (weekend).
Til resortet hører seks bungalows med i alt 70 senge.

Forrige artikelSuccesen fortsætter
Næste artikelMidterplaceringer til danskerne
Klaus Hybler
Klaus Hybler er en erfaren journalist og Klaus er ofte på farten når han dækker emner som rejser og baner, men Klaus tager ofte andre emner op, som berører golflivet i Danmark, om det så er i den enkelte klub eller på unions-niveau hos DGU.