Det lykkedes for Rickie Fowler, at vinde Waste Management Phoenix Open, selvom alt gik ham imod i finalen.

I ti år har Rickie Fowler spillet på PGA Tour og i alle årene har han tilhørt den absolutte elite blandt eliten. Alligevel er det kun blevet til fire sejre på touren, og bl.a. et smerteligt nederlag i Phoenix for nogle år siden har styrket kritikken af, at Fowler ikke har evnen til at lukke en turnering.

Inden finalerunden i silende regn i Scottsdale – alene det et unikt særsyn – var Fowler fire slag foran nærmeste modstander, så han skulle tumle meget rundt for at sætte det over styr. Og det gjorde han så! En dobbeltbogey på 5. hul og en triple på 11. hul betød, at det lignede endnu et vers i The Rickie Fowler Blues.

Absurd situation

Specielt 11. hul var et vanvittigt drama. Fowler slog sit andetslag kort af green på det lange par4 hul, og fik så helt galt fat i et ellers nemt chip, så hans bold strøg over green, akkurat undgik en bunker og trillede i vandet. Herfra droppede Fowler et par gange inden han fik lov til at placere bolden. Han gik op for at inspicere green og mens han stod med ryggen til, trillede hans bold tilbage i vandet. Nyt drop med ét slags straf, konkluderede PGA Tours overdommer Slugger White efter nogen tids diskussion og gennemgang af regelbogen. Sort uheld for Fowler, der fulgte op med en bogey på 12. hul, hvor Grace forinden havde lavet birdie og var nået til -15.

Brendan Grace var startet runden syv slag efter Fowler, men havde nu indhentet ham. Fowlers to medspillere i førerbolden, Matt Kuchar og Justin Thomas, havde reelt spillet sig ud af topstriden, og Justin Thomas, der er nær ven med Fowler, beskrev dramaet på Twitter som ’den mest vanvittige runde, han nogensinde havde oplevet’.

Genvandt rytmen

Fowler genvandt rytmen. Havde eagle putts på både 15. og 17. og fik to birdies ud af det. Da Grace samtidig dummede sig på 17. hul, og lavede bogey, var sagen afgjort. Fowler havde modstået presset og uheldet og vundet sin 5. PGA Tour sejr. Grace blev nummer to, to slag efter, og Justin Thomas sluttede stærkt af med to birdies og tog 3. pladsen alene.

Se slutstillingen her.

Foto: Getty Images

Forrige artikelDJ kunne gå på sandet
Næste artikelTirsdagsanekdoten
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.