Clifford Roberts, malet af Thomas Stephens.

Clifford Roberts

De fleste ved, at hemmeligheden bag The Masters’ succes var det fantastiske samarbejde mellem Bobby Jones og Clifford Roberts på Augusta National. Sidstnævnte var en herre, man ikke sagde nej til, og som tog sig kærligt af alle problemer.

Et år ville han flyttes terminen, så The Masters skulle spilles tidligere i april end normalt. Han blev gjort opmærksom på, at turneringen derved kom i carambolage med påsken. Hans reaktion var: OK, hvem fastlægger påsken. Vi er nødt til at sørge for, at den bliver flyttet!

— o0o —

Et år blev det under The Masters rapporteret, at der var usædvanlig uro blandt publikum ved et hul. Roberts kørte selv derhen og opdagede, at det var komikeren og tv-stjernen Jackie Gleason, der var i usædvanlig muntert humør sammen med sine venner. Roberts gik hen og fjernede deres adgangsbadges, hvorefter de som afskedshilsen, før de blev fulgt til udgangen, blev fortalt, at – dette er Augusta National, ikke Broadway!

— o0o —

En dag, hvor Roberts under en Masters ville ind i klubhuset, blev han stoppet af en dørmand: ‘Undskyld, har De et adgangstegn? ‘Nej, men jeg er Clifford Roberts.’ ‘Javel, men har De et adgangstegn? ‘Forstod de ikke, at jeg sagde, at jeg er Clifford Roberts. ‘Jo, hr. Roberts, men har De et adgangstegn? Hvis De har, lader jeg Dem med glæde komme ind.’ Roberts gik tilbage til sit hus og hentede et adgangstegn, gik igen hen til klubhuset og viste det: ‘Glimrende, hr. Roberts. Tusind tak – og hav en god dag.’ Roberts stirrede vantro på vagten og spurgte så: ‘Hvad hedder De?’ Det hviskede vagten til ham – nu noget nervøst. Det havde han ingen grund til: ‘Godt. Dette job er Deres, lige så længe de ønsker det!’

Forrige artikelFowler overvandt vildt drama
Næste artikelAustralsk turnering er et slag for ligeløn
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.