Forside Rejser Golf og shopping i Gøteborg

Golf og shopping i Gøteborg

Gøteborg byder på hele 13 golfbaner, mange seværdigheder og gode shopping-muligheder og er ofte vært for koncerter og sportsarrangementer.

Gøteborg er med omkring en halv million indbyggere Sveriges næststørste by. Tidligere kendt for den store havn og tunge industri, men i dag er storbyen forvandlet til en moderne metropol, der lokker med et rigt kulturliv og ikke mindst Nordens største forlystelsespark, Liseberg. Afstanden i bil fra Helsingborg er 215 km, og der er færge til Gøteborg fra Frederikshavn.
Det er værd at besøge Haga-kvarteret, der er blandt Gøteborgs ældste kvarterer. I 1970erne et slidt arbejderkvarter som kommunen ville rive ned, men protester ændrede tingene. Kvarteret blev byfornyet og er i dag en idyllisk bebyggelse med flotte huse. Tag en tur ned ad gågaden Haga Nygata med mange specialbutikker, caféer og restauranter. I øst støder Haga op til Vasastaden, og i vest til Linnéstaden – begge med charmerende forretningsstrøg med gode spisesteder og små forretninger.
For haveinteresserede er Gøteborgs botaniske have (Göteborgs botaniska trädgård) et must. Haven er den største botaniske have i Sverige og anses for at være en af de fineste i Europa.

Hills er topbanen i Gøteborg

12 km syd for Gøteborg finder man Hills GC, som i august lagde græs til Europa Tour. Her skal man slå fra høje klippefremspring til dalsænkninger og putte på rigt ondulerede greens. Hills GC er en stor golfoplevelse og ligger i top blandt svenske golfbaner.
Der er en del vand i spil, og hvor der er sø, bliver man lokket til at forcere vand for at skære noget af længden. Banen belønner i det hele taget spillere, der tør tage chancer. Ofte står man i et valg mellem et forholdsvis kort udslag, der tager fairways bunkers ud af spil, eller et langt slag, der forcerer bunkers og giver mulighed for at nå green i to slag.