Der er meget god golf i vente på Hillerøds smukke parkbane, der byder på højdeforskelle, søer, skov og nogle af Danmarks bedste greens.

Hillerød Golf Klub er kendt for at fostre gode elitespillere, hvilket i den grad har båret frugt i denne sæson. I juli vandt Fie Kjærgaard Olsen Danmarksmesterskabet i hulspil, mens Hillerød Golf Klub’s Dame Elitehold den 6. september fejrede triumfen som danmarksmestre 2017. Tillykke!

Hillerød har mange medlemmer og desuden kommer mange medlemmer fra andre klubber, der har indgået aftale om særlige rabatordninger på green fee. Det gælder derfor om at være hurtig, hvis man vil sikre sig en tee time, der i weekenden frigives 3 døgn før.
Der er tid til at slå lidt bolde, inden vi bevæger os til 1. tee som ligger i umiddelbar forlængelse af proshoppen.

Hul 1, et par 4 hul på 367 m fra Gul tee, er et tough åbningshul. Det spiller op af bakke, og kræver et langt og præcist drive på omkring 210 m til doglegget. Herfra har man et vanskeligt og blindt indspil til en green, der gennem sig bag bakken. Værsgo!

Hul 2, et par 4 hul på 349 m fra Gul tee, lyder ikke skræmmende længdemæssigt, men det er ratet som banens sværeste hul. Fairway ligger et godt stykke under os, så der er god mulighed for at få et langt drive. Det viser sig, at bolde som bare går en anelse for langt til højre, gør det nærmest umuligt at spille over et par høje træer, som spærrer indgangen til green.

Hul 3 spiller på langs med jernbanen, og ganske tæt på – dér må ligge mange golfbolde på skinnerne. Men kan man holde sig på fairway er der ingen ben i at notere en god score på det blot 260 meter lange par4-hul.

Juniorer på putting green.

Super smukt par3-hul

Hul 4 er et ganske dramatisk par3- hul på 157 m fra Gul tee. Vi har god udsigt til en lang og godt beskyttet green, der ligger et langt under fødderne på os. Det ser tilforladeligt ud, men vinden snyder og sender let bolden i en af de to bunkers på siden af green, eller direkte i søen, hvis den er for kort.

De første fire huller er kort fortalt noget af en prøvelse, og det kan ses på scoren i vores bold.

Hul 5 er også et smukt hul, som måler 440 m fra Gul tee. Fra det eleverede teested møder øjet en fairway, som er flankeret af skov i hele højre side, mens enkelte grupper af træer står spredt i modsatte side af fairway. Lykkes det at skære en bid af doglegget i andet slag, så er der gode muligheder for at komme på green i tre slag. Træerne er afgjort en vigtig del af banens design, men også flere åer og søer er med til at gøre Hillerød til en smuk og afvekslende parkbane.

Fra hul 5 til hul 12 skifter banen karakter og bliver mindre kuperet og mere åben med rimelig plads på fairways, men bestemt ikke oceaner af plads. Semiroughen tager sin midlertidige andel af bolde, og selvom klipningen er perfekt, så kommer straffen i form af mistet længde, når man skal derfra.

Hillerød har nogle af Danmarks bedste greens

Skovhuller på bag-ni

Bag-ni begynder med et par3-hul som spiller op ad bakke til green, og dernæst kommer det charmerende hul 10, et par4-hul på 349 m fra Gul tee. Hullet som spiller op over en lille bakke tager sig flot ud fra den eleverede tee. En sø i driverafstand på den smalle del af fairway står parat til at opfange bolde, så det betaler sig at spille et lidt kort udslag.
Efter hul 13 kommer der andre boller på suppen. De smalle skovhuller på hul 14,15 og 16 printer sig ind i erindringen. Det kan anbefales at studere baneguiden for at vælge præcis det jern eller kølle, der kan slå den ønskede længde. Alle tre huller er par 4, og man kan let fristes til at slå lidt længere i udslaget for ikke at have så langt til pinden i 2. slaget. På hul 14, som blot er 278 m fra Gul tee, er der bestemt ingen grund til at bruge driver. Fairway er smal med overhængende fare for at lande out of bounds eller langt inde i skoven. Baneguiden oplyser, at hul 14 har index 16. Der kan man bare se, nogle lykkes altså med at holde sig på fairway i udslaget!

Hul 15, banens næst sværeste, ligger midt i skoven og går næsten 90 grader dogleg. Det gælder om at slå ud og ligge i doglegget, så du har mulighed for at spille direkte mod flaget i det andet slag. Lykkes man med det, så er næste udfordring at sætte boldes på green og forcere de to bunkers i forkanten.

Hul 15 og 16 ligger i et fugtigt engområde, og bolden skal ikke slås tykt. Turfen er simpelthen for tung at slå væk.

På hul 16 er udfordringen at slå kort af åen, og igen lande i doglegget. Gør du det, bliver du belønnet med et kort og forholdsvis let slag til green.
Hillerød har rigtigt mange gode og klassiske golfhuller. Den er proppet med udfordringer, men også fair, og banen er generelt i meget fin stand. Det er en fornøjelse at spille i den første klipning omkring green, og putte på de særdeles flotte greens.

Hillerød Golf Klub
Nysøgårdsvej 9, Ny Hammersholt
3400 Hillerød
Tlf. 4826 5046
E-mail: klubben@hillerodgolf.dk
Web: www.hillerodgolf.dk

Hillerøds bane spiller på begge sider af jernbanen.
Forrige artikelFitting med Magnus Landström
Næste artikelBandekrig, knivstikkeri, narko-opgør og en god runde golf
Avatar photo
Klaus Hybler er en erfaren journalist og Klaus er ofte på farten når han dækker emner som rejser og baner, men Klaus tager ofte andre emner op, som berører golflivet i Danmark, om det så er i den enkelte klub eller på unions-niveau hos DGU.