Netop disse ord synes umiddelbart uforenelige og fuldstændig uden sammenligning, men i ledende politikommisær Steffen Thaaning Steffensens travle hverdag giver de god mening!

Undertegnede har haft fornøjelsen af at spille en herlig runde golf i Køge GK med den travle politikommisær og besøgt Epi-centret i Politiets Afdeling for Organiseret Kriminalitet i København.

Breaking News

Danmark plages af bandekrig som aldrig før og politiet har alle ressourcer i brug for at stoppe forbryderne. Når sendefladen på TV og avisernes forsider er fyldt godt op med breaking news om bander, der skyder hinanden eller har knivene fremme i blodige opgør, har det ofte været ledende politikommisær Steffen Thaaning Steffensen, der har tonet frem på skærmen omgivet af adskillige mikrofoner og journalister, for at fortælle offentligheden hvad der sker eller er sket. Som souschef i Afdelingen for Organiseret Kriminalitet i København er det hans højeste prioritet sammen med sit team, at få kriminelle bander og drabs- og voldsmænd bag lås og slå.

Han blev ansat i politiet 1. maj 1976, men de seneste 15 år har han ikke været i marken selv, men styrer tropperne fra sit kontor, hvor hverdagen er præget af de voldsomme bandeopgør, som vi næsten dagligt kan læse om og i værste fald selv være vidne til. En hverdag hvor mange alvorlige beslutninger skal tages på et splitsekund og hvor ansvaret for borgernes sikkerhed er af stor betydning.

Holder næsten aldrig helt fri

Steffen Thaaning Steffensen holder ferie som alle andre. Eller rettere: Han har feriedage som alle andre! Udover familielivet med ægtefælle, børn og børnebørn, er det nemt nok at hengive sig til total afslapning, en god bog og fredfyldte stunder, men det kan godt tage et par uger at falde helt ned, da Steffen jo lige må følge med på mail, telefon og diverse medier. Det stresser ham på ingen måde og telefonen er da også med, når Steffen dyrker en af hans helt store lidenskaber, golf.

”Golf er livets eliksir”

Steffen Thaaning Steffensen har i mange år cyklet på motionsplan med vennen Jens Rasmussen, som er advokaturchef i Vestegnens Politi. Men da formanden for Politiets golfafdeling, Dan Berthelin for knap 3 år siden, spurgte Steffen om han var interesseret i at prøve golfspillets finurligheder, sprang både Steffen og Jens til.

Første gang var på Værebro Golfklubs par 3 bane, hvor PI havde et arrangement. De var solgt på stedet og ved et lignende arrangement i Greve Golfklub, blev de hurtigt enige om, at et golfkørekort måtte være sagen. Og det er netop i Greve Golfklub Steffen nu slår sine folder – ofte med Jens Rasmussen som makker. Steffen fortæller, at pigerne i sekretariatet og i baren er ganske søde. Ja, der er ikke langt mellem den smilende og venlige charmetrold og den hårdkogte politikommisær, der ikke lige er sådan at bide skeer med.

Selvom vi har en hyggelig samtale over en kop kaffe under dette interview, er jeg da rigtig glad for, at jeg er på den rigtige side af loven og ikke sådan lige skal lægges i benlås af Steffen.

Men der er langt mellem bandekrig, drab og narko og golfbanens glæder. Steffen spiller så ofte han kan og får nærmest abstinenser, hvis der går for lang tid mellem runderne. Jens Rasmussen fortæller mig, at Steffen er utrolig behagelig at spille med og han hygger sig på højt plan selvom han spiller ”højre-golf”. Et udtryk d’herrer har med i ordforrådet efter adskillige slag til højre, hvor spilletiden ganske ofte forlænges, når der skal ledes efter hans bolde. Modsat fortæller Steffen, at Jens godt kan have lidt problemer med at styre temperamentet og køllerne er tæt på at lide den visse død indimellem.

Ofte følges de ad til golfbanen og på vej dertil går tiden med politisnak, men under selve runden er arbejdsrelateret samtale lagt i bunden af bag’en og golfspillet er i højsædet. Det eneste, der bliver fremme er telefonen, som Steffen i sagens natur indimellem er nødt til at besvare, da han som regel er tilgængelig 24/7. Selv efter runden i caféen og på køreturen hjem, tales der kun om golf og runden bliver analyseret efter alle kunstens regler.

Jeg havde fornøjelsen, at spille med Steffen i Køge Golfklub, hvor Sportsjournalisternes Golfklub og PI afholdte deres årlige match. Jeg gik i bold med hele 3 pragtfulde politifolk og det var alt andet end en alvorlig og koncentreret runde. For en stund var den travle hverdag glemt og den eneste snak om våben, var om dem vi brugte til at spille med. Trods hyggen sejrede politiet dog endnu engang over Sportsjournalisterne.

Forrige artikelHillerød spiller et i smukt kuperet landskab
Næste artikelKlubnyt: DGU’s landsholdstrupper 2018
Bettina Schjølie
Bettina Schjølie er bladets kvindelige islæt, og har ansvaret for modestoffet. Bettina er desuden leveringsdygtig i spændende portræt-artikler af kendte og mindre kendte personer, men som alle har en god historie at fortælle. Bettinas rejseartikler har ofte en ekstra vinkel, i form af inddragelse af wellness.