Vil du til en virkelig fest, så tag til Golfsixes på Odense Eventyr  Golfpinselørdag.

I forventning om, at det vil mange, er der parkering samme sted som til Tinderbox-festivalen, nemlig ved Tusindårsskoven, og derfra kommer man lige ud til, hvor det hele foregår på præcis som på European Tour, hvor Lucas Bjerregaard og Thorbjørn Olesen var de første vindere – og fik størstedelen af den larmende heppen og piften, der netop er tilladt i denne begivenhed.

I Odense spilles der om officielle danske mesterskaber i to kategorier: juniorer og seniorer. Der er ingen kønsbarriere. Drenge/piger eller mænd/kvinder spiller sammen som par, men mandlige spillere slår ud fra tee 64 og kvindelige fra tee 54 på de huller, der er par 4 og par 5. På par-3-hullerne slår alle ud fra samme sted. Hullerne er valgt fra Nord- og Vest-sløjferne således, at de ligger tæt på hinanden, og publikum kan begive sig frem og tilbage mellem dem uden at skulle gå eller cykle for langt.
Eventyr har disse seks kapitler, idet hvert hul har navn efter et af H C Andersens eventyr:

Hul 1 par-3 – De små grønne:  Ildsøjler står op i luften, og spillerpræsentationen er et show, før der slås ud på hullet, der overskues fra klubhuset og har budt på utallige dramaer, fx på Ladies European Tour, da Karen Margrethe Juul vandt.
Hul 2 par 4 – Den uartige dreng: Her er der birdiefest, og hver birdie udløser et pengebeløb til et godt formål.
Hul 3 par-5 – Lille Claus og Store Claus: Her gælder den indlagte konkurrence sig om længste drive, og her er der naturligvis præmie på såvel spinde- som sværdsiden.
Hul 4 par 4 – Paradisets Have: Den kan man som Adam og Eva blive uddrevet af, hvis man bruger for lang tid til et slag, for her er der ’shot clock’ på samtlige slag med begrænsning 30 sekunder. Overskrides den, vanker der strafslag.
Hul 5 par 3 – Flaskehalsen: Her gælder det om at komme nærmest flaget.
Hul 6 par 5 – Fyrtøjet: Så falder afgørelsen – i et eller to forsøg. Står de to par lige efter dette hul, går de til et nyt teested et halvt hundrede meter væk og slår alle fire mod samme green. Den side, hvis bold er nærmest flaget, går videre.
Turneringen er en knock-out-turnering, der for seniorer starter med otte par, for juniorer med 16, og fortsætter, til kun et par er ubesejret.

Sideaktiviteter
Publikum kan selv være aktivt. Man kan spille fodboldgolf eller deltage i putte- eller hole-in-one-konkurrencer. I sidstnævnte betaler man 30 kr. og får for det perfekte slag en Hyundai fra Karvil Biler. I en HC Andersen-skattejagt skal man besvare spørgsmål efter at have scannet logoer på tee steder, og der er åbent hus for mulige nye spillere på driving range.
Endelig er der finaler i DGUs short game mesterskab, så der er nærmest ingen grænser for morskaben på denne dag – især hvis den bliver velsignet med varm pinsesol.

Forrige artikelGolf ved Aarhus Bugt
Næste artikelCleveland TFI
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.