Otte golfbaner ligger tæt på Aarhus Bugt, mange med originale træk. Omkring selve Aarhus finder man alt fra det luksuriøse over det fine og helt tilfredsstillende til Danmarks mindste bane, der tilmed er offentlig og kan spilles gratis.

Luksusklassen oplever man på Lyngbygaard, såvel hvad angår bane som klubhus og restaurant. Aarhus GC er Danmarks sjetteældste og holder i dag til tæt på Moesgaard. Restaurant Unico bidrager til klubbens ry med et fornemt niveau.

Aarhus Aadal og Markusminde ligger begge lige vest for Aarhus, mens Mollerup ligger i Risskov, og så finder man Danmarks mindste klub, Marienlyst, overraskende tæt på centrum i den sydlige del.

Marienlyst (husk n’et, hvis du googler) har blot seks huller, der er 65-90 m lange og blev anlagt i 2004 som et integrationsprojekt.

Bevæger vi os nord om Aarhus Bugt, kommer vi til Kalø Golf Club, der ligger blot 5 km fra Djursland Motorvejen, og fra hvis klubhus man ikke mindst fra Café På Toppen kan se ud over Kalø Slotsruin og Aarhus Bugten.
Man skal ikke mange kilometer væk fra bugten for at komme til kultbanen ved Ebeltoft, som alle bør spille en enkelt gang i deres golfliv.

Forrige artikelKolding fylder 85
Næste artikelGolfsixes indtager Odense Eventyr Golf
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.