Det blev afsløret lørdag i Kolding, hvor Dansk Golf Union afholder sit årlige repræsentantskabsmøde. De andre nominerede klubber var Roskilde Golf Klub og Sydsjællands Golfklub

Med prisen tilfalder der også Hørsholm Golf en check på 75.000 kroner.
– Dem, der er nomineret til prisen, har alle gjort en indsats for at skabe levesteder for en række truede arter. Vinderen har på imponerende vis ageret positiv medspiller i lokalsamfundet og omfavnet idéer fra eksterne samarbejdspartnere, sagde Maria Reumert Gjerding.
Hun er præsident for Danmarks Naturfredningsforening og var i Kolding for at overrække prisen.
Hørsholm Golf har blandt andet brugt får til at afgræsse roughen i stedet for maskiner, ladet døde træer ligge til glæde for fugle og insekter og sat fuglekasser op i samarbejde med Danmarks Ornitologisk Forening.

Derudover har klubben udsat pindsvin, været systematisk i sin fjernelse af invasive plantearter og har sået hjemmehørende blomster i roughen.
– Tusind tak for miljøprisen. Vi er stolte, fordi vi har arbejdet med bæredygtighed rigtig længe, og det bliver vi ved med. Det her er ikke afslutningen på det, sagde John Christian Langeberg, der er formand for Hørsholm Golf.
Han rettede en særlig tak til sin greenkeeperstab.
– Det er dem, der sørger for, at vi spiller på grønne baner, men også at vi fremover spiller på en grøn planet, lød det fra John Christian Langeberg.

I Kolding blev der desuden uddelt to inspirationspriser til klubber, der har iværksat natur- og miljøinitiativer.
De gik til Rold Skov Golfklub og Birkemose Golf Club, som hver især fik 10.000 kroner.
Det er sjette gang, at Golfsportens Natur- og Miljøpris bliver uddelt. Det er Greenkeeperforeningen og Dansk Golf Union, der har indstiftet prisen, som tildeles i samarbejde med repræsentanter fra flere grønne organisationer.

Forrige artikelSpil verdensklasse golf på Portugals skjulte ø-perle
Næste artikelEmily Pedersen tilbage til Smørum
Golfbladet.com
Golfbladet er Danmarks største golfavis, som nu også tilbyder et digitalt univers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser samt anmeldelser af udstyr, baner og rejser.