Omega Dubai Desert Classic - Day Two Getty Images
Ernie Els viste vejen i anden runde (Foto: Getty).

Sådan!

Moving day blev flyttet en dag fremad for fire af de fem danske spillere i Omega Desert Classic på The Emirates i Dubai, da de klarede cuttet i sikker stil, og Thorbjørn Olesen lagde sig lige uden for top-10.

Der var meget andet at tale om på en fascinerende dag, ikke mindst Ernie Els, australske Lucas Herbert og svenske Henrik Stenson, men det kommer vi tilbage til.

Olesen kom ud med stor selvtillid, og da han leverede seks birdies på hullerne 6-14 var han kun to slag fra den førende. Så løb han ind i to bogeys i træk, men klarede endda at slutte med en birdie på 18 til -5 for runden og -8 i alt som nr. 14.

Det var ikke engang dagens bedste danske runde. Den stod Joachim B. Hansen for. Forholdsvis hurtigt kun han til -5 for dagen og -4 i alt, men han manglede de sværeste huller, og man kunne ryste, da han for anden dag i træk fik bogey på 6.

Ryste? Det var der ingen grund til. Birdies på de to følgende huller betød, at han gik dagen i -6 og ligger nr. 40 i -5 samlet.

Såvel Lucas Bjerregaard trods hans sygdom og Thomas Bjørn sluttede i -4, et slag fra cuttet. Bjerregaard vendte efter 18 i -1, men sikrede weekenden med fire birdies i træk på hullerne 2-5.

Derimod måtte Søren Kjeldsen se cuttet forsvinde i horisonten, da han gik i +1 og sluttede i par som nr. 94.

I toppen ligger nu Lucas Herbert, Australien (-9 i dag) og favoritten, verdens nr. 5 Bryson DeChambeau, der endda havde tre bogeys på anden rundes scorekort. De ligger i -12, et slag foran Alvaro Quiros, der er tilbage i form, og – minsandten – 49-årige Ernie Els, der så ud, som om varmen plagede ham, men det kunne ikke ses på hans spil med eagle på 10 og i øvrigt syv birdies og to bogeys. Imponerende.

Hvilke stjerner klarede ikke cuttet? Bl. a Henrik Stenson, der gik i vandet på sidste hul, Joost Luiten i -2, Rafael Cabrera-Bello og Bernd Wiesberger i -1, Richard Sterne i +1 trods en anden runde i -5, Gonzalo Fernandez-Castaño, Edoardo Molinaro m.fl.

Det kan blive en meget interessant finaleweekend.

Forrige artikelRahm og Rose fører an
Næste artikelFor og bag som nat og dag
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.