Den danske kaptajn er på en kæmpeopgave i Paris

Disse linjer skrives inden Thomas Bjørn og Jim Furyk har udpeget de sidste spillere, for udvælgelsen for Thomas Bjørns vedkommende fandt først sted i onsdags, og Jim Furyk har valgt først at udpege sin sidste spiller efter weekendens turnering, sent søndag aften.
Men selv med de navne, der allerede nu er sikre eller ser sikre ud, tegner der sig et billede af at Thomas Bjørns europæiske hold kommer på en særdeles vanskelig opgave. Det amerikanske hold ser på papiret skræmmende stærkt ud.
Men det har de gjort før – og tabt!

Thomas Bjørn ved godt, at han sagtens kan risikere at stå 1. oktober i Paris som en tabende kaptajn, men det forholder han sig ikke til.

”Hverken som spiller eller i min rolle som Ryder Cup kaptajn forholder jeg mig til at tabe eller at vinde for den sags skyld. Det handler om forberedelse. Om at finde frem til det rigtige hold, og forberede det så godt som overhovedet muligt til opgaven. Det er hele den lange proces op til selve matchen, jeg tænker på, og hvad der så sker når spillet er i gang er ikke noget man kan forudse. Ja, jeg kan godt stå 1. oktober som en tabende kaptajn, og bliver det resultatet, så kan jeg også godt klare det,” sagde Thomas Bjørn på et pressemøde forud for PGA Championship.

Kaptajnens valg
Her forholdt han sig også til opgaven med at vælge sine fire Captains Picks.
”Der er uendeligt mange faktorer i spil. Det handler ikke bare om to-tre ting, men om måske 15-20 ting. Og det bliver afgørende for mine valg hvem der kvalificerer sig direkte.

Opgaven går ud på at vælge de fire spillere, der bedst supplerer og matcher de otte, der er direkte inde. Derfor er der ikke noget, der ligger fast endnu. Det er et puslespil,” sagde Bjørn, der kun nævnte to spillere ved navn, og formentlig kun fordi han blev spurgt direkte til dem.

”Sergio er Sergio. Jeg ved hvad han står for, og hvad han kommer med til en Ryder Cup. De seneste måneder har hans form ikke været så god, så ja, jeg vil meget gerne se ham levere lidt mere på banen. Med hensyn til Thorbjørn, så er det vanskeligt, fordi han er en nær ven. Han har vist meget gode resultater de seneste måneder, men jeg har fortalt ham, at jeg helst ser at han kvalificerer sig direkte. På det seneste har jeg trukket mig lidt tilbage i forhold til Thorbjørn for at give ham ro til at fokusere på sit eget spil og levere resultater,” sagde Thomas Bjørn dengang.

Siden da klarede Thorbjørn cuttet i PGA Championship og fik efterfølgende en 4. plads i Sverige, der faktisk bragte ham ind på holdet via World Points listen.

Banens opsætning
Gennem tiderne har der været en tradition for, at hjemmebanekaptajnerne gjorde meget ud af at sætte banen op, så den passede netop deres hold bedst.
Det kommer ikke rigtigt til at ske i år.

”Le Golf National er en bane, hvor man skal tænke sig om, og når vi gennem så mange år har spillet på den, så har scores aldrig været rigtigt lave. Det er 24 af de bedste spillere i verden, og i dag spiller alle på de samme baner, og de samme tours. Det gør ingen forskel i forhold til banen, hvor man spiller. Derfor kommer man næppe til at se l’Albatros væsentligt anderledes end vi kender den. Den største forskel vil være, at vi spiller i september. Vi er vant til at spille der i juni, så vi skal forholde os til hvordan den spiller når den ikke er så tør og det er koldere i vejret,” siger kaptajn Bjørn.

GOLFBLADET er til stede på Le Golf National, hvor vi vil følge Ryder Cup tæt – både online på www.golfbladet.com – og selvfølgelig efterfølgende her i bladet. Men det kan du sikkert ikke vente på. Derfor kan vi glæde dig med, at Viasat Golf/Viaplay naturligvis sender live og dækker hvert eneste slag fra fredag morgen til søndag aften.

Sendetiderne er som følger:
Torsdag 27/9 kl. 17.00-18.00: Åbningsceremoni.
Fredag 28/9 kl. 8.00-19.00: Fourballs og Foursomes
Lørdag 29/9 kl. 8.00-19.00: Fourballs og Foursomes
Søndag 30/9 kl. 12.00-19.00: 12 singler og præmieoverrækkelse.

Forrige artikelEn ægte Mickey Mouse-bane
Næste artikelCornwall masserer sanserne
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.