Jomfruelige strande, surfing og pittoreske fiskerbyer, og blandt golfere værdsat for de historiske linksbaner Trevose og St Enodoc. Velkommen til Cornwall!

I den charmerende fiskerby Padstowe bliver der dagligt landet frisk fisk, og byen er kendt for sine fiskerestauranter, ikke mindst den kendte tv-kok Rick Steins restaurant. Padstowe er et godt udgangspunkt for at spille den nærliggende Trevose Golf & Country Club, som er en af de få familiedrevne golfbaner i Storbritannien.

Fra klubhuset ser vi ud på Atlanterhavet og klippeskærene med hvidt skum omkring og havet danner bagkulisse på en god bid af runden.
Layoutet er præget af bølgende fairways, bunkers i driverafstand og ondulerede greens. Banearkitekten er den kendte og velrenommerede Harry S. Colt, som designede The Championship Links på Trevose i 1925, og tillige har tegnet en lang stribe topbaner som Augusta National, Sunningdale og Muirfield. Colt har sørget for at man ofte står højt, når bolden spilles fra tee.
Der er rimelig god plads på fairways, det er ellers ikke kendetegnende for linksbaner. Og med en rough, der er lidt tynd på det meste af banen går det fint at finde sine bolde. På den måde er Trevose en nem bane, og det hjælper altid på oplevelsen at du ikke skal ofre så mange bolde.
På hul 4 som er et godt bud på banens signaturhul spiller man helt ud til stranden og kan mærke den saltholdige luft. Herfra kan man få et kig langs med klippekysten og opleve de brusende hvide bølger på nært hold. Strandene i området er særlig kendt for surfing, og vi ser den ene bil efter den anden med surfbrædder på taget.
Alle elementer på banen bliver blevet plejet til perfektion. Ikke underligt at greens er som blødt fløjl, men også greenområder, teesteder og bunkers står super skarpt.

Klubhuset har en god bar og restaurant, og bliver flittigt besøgt. Det er også muligt at overnatte på Trevose Golf & Country Club, der tilbyder lodges, bungalows og lejligheder med plads fra 2 til 6 personer.

St Enodoc er fra 1890
St Enodoc Golf Club ligger ud for Padstowe på den anden side af flodmundingen Camel og det tager ca. 40 min. at komme dertil fra Padstowe. Vi spiller Church Course, der rangerer blandt de ti bedste golfbaner i England, og er velfortjent en del af golfruten ”Englands Atlantic Links”, der består af 6 velrenommerede linksbaner i henholdsvis North Devon, Cornwall og Sommerset.
St Enodoc Golf Club fik i 1907 en 18.-huller bane designet af den 5-dobbelte The Open-vinder James Braid.

St Enodoc viser tænder allerede på 1. hul. Fairway ligner et månelandskab med dramatiske pukler, og til siden lurer marehalm. Efter drivet falder hullet brat og åbenbarer en imponerende udsigt til bugten, og det fortsætter på de næste huller, som er helt klassiske links. Forskellen på høj- og lavvande er 5 meter, og da vi spiller ud omkring klokken 12 har vandet trukket sig tilbage og efterladt brede og jomfruelige sandstrande.
Hullerne er meget varierede, og de bagerste ni byder på nogle særdeles kuperede huller. Men banen ændrer også karakter; fra hul 10 til hul 16 spilles et godt stykke ind i landet, hvor turfen er lidt blødere.
Hul 10, banens signaturhul, er et monster langt par4-hul på godt og vel 400 meter, som spiller ned til den gamle kirke, som har lagt navn til banen.
Greens er i særklasse. De er let ondulerede med runaways, og meget jævne. Her findes ingen undskyldninger for dårlige putts.
Man skal forberede sig på en del blinde huller, slag over klitter og overraskende boldspring på green. Man kan ikke sætte en finger et sted, der mangler vedligehold.

Fakta:
Englands Atlantic Links – golfpakker
Englands Atlantic Links tilbyder golfpakker (greenfee og ophold) til 6 linksbaner i distrikterne North Devon, Cornwall og Sommerset.
Mere information:
www.atlantic-links.co.uk

Forrige artikelKan Thomas Bjørns Europa vinde Ryder Cup?
Næste artikelSpanske Murcia er kendt for westernfilm
Klaus Hybler
Klaus Hybler er en erfaren journalist og Klaus er ofte på farten når han dækker emner som rejser og baner, men Klaus tager ofte andre emner op, som berører golflivet i Danmark, om det så er i den enkelte klub eller på unions-niveau hos DGU.