Her er tørt og støvet, golde klipper, ødede strækninger, og så pludselig dukker, der en golfbane op. Vi er i Murcia-regionen i det sydlige Spanien, cirka 70 km fra Alicante, med god golf på programmet.

Murcia har mange gange dannet kulisse for Westernfilm i Spaniens mest solrige region. Solen skinner 300 dage om året, og regionens 22 golfbaner nyder godt af de lune vintre. Jack Nicklaus har sat sin signatur på seks af dem, og det gælder også dramatiske El Valle ca. 40 minutter fra lufthavnen i Alicante og blot 20 minutter fra byen Murcia.

El Valle løber i dalsænkningen mellem bjergmassiver, der på dramatisk vis tegner landskabet og banens layout, som blev skabt af Nicklaus i 2007.
Hullerne er let kuperet og står flot på fairways med fint underlag, mens der i semiroughen er Bermuda-græs, hvilket kan være en sej omgang.
Greens er eminente. Store og kuperede med runaways der giver sjovt spil indimellem. Der er en klar Niklaus-linje i banearkitekturen. Layoutet vinder med de mange bunkers, som står knivskarpt, og samtidig pakker greens godt ind. Spiller man udenfor semiroughen gælder det om at følge bolden tæt. Den vil sandsynligvis kile sig ind i en af de høje græstuer, som står spredt i den tunge grusbund omkring hullerne.
På et par af hullerne ligger teestederne på et lille klippefremspring, hvorfra man kan nyde udsigten over Middelhavet, der ganske vist ligger mange kilometer borte.
Højsæsonen for golf i Murcia falder i marts og april, samt i efteråret i september, oktober og første halvdel af november. Men man kan spille golf hele året. Vintrene er milde med gennemsnitstemperaturer på 11º C i december og januar.

Alhama Signature Golf

10 km fra den lille by Alhama de Murcia liggeret Condado de Alhama, et boligkompleks med et svimlende antal ferielejligheder og dertil hørende golfbane. Jack Nicklaus har designet Alhama Signature Golf, som har rigtigt meget at byde på og hører til blandt en af de bedste baner i Spanien.
Han har formået at skabe et særdeles spændende layout stort set uden at plante et træ. De 18 huller anlagt i 2009 er omgivet af et ørkenlandskab med grus og sand, og lidt græstuer hist og her. Noget af denne ørken er bevaret på selve banen, i hvert fald omkring teestederne og på den første bid af alle hullerne, hvor det er meningen at man skal slå en carry og derved passere ”en ørken”. Fairways er kultiveret efter alle kunstens regler, let kuperede med jævne overfalder.

Alhama Signature Golf har mange spektakulære huller, greens i særklasse og en betagende udsigt til bjerge. Ikke mindst 116 flot formede bunkers og fem store søer sætter os på prøve.
Banen er kuperet, men uden stejle stigninger, og man kan sagtens gå banen rundt. I blæsevejr og i modvind skal der flere kalorier til at slå boldene over de mange fairway bunkers. Der er ikke noget dårligt at sige om Alhama.
Kvaliteten af golfbanerne i Murcia er høj og giver god value for money, hvis man sammenligner med Costa del Sol. Men man skal være indstillet på at banerne ligger lidt afsides, og at man skal bruge en bil for at komme rundt.

Regionen Murcia
Murcia er både navnet på regionen og på hovedbyen, der har 300.000 indbyggere og ligger 68 km fra den internationale lufthavn i Alicante. Regionen har 22 golfbaner anlagt af blandt andre Jack Niklaus, Dave Thomas og Severiano Ballesteros. Regionen byder også på naturparker, 90 km sandstrand samt en hel del kulturelle oplevelser og seværdigheder.

Rejsen dertil
Flyrejsen København-Alicante tager 3 t og 20 min.

Bedste tidspunkt
Højsæsonen for golf i Murcia er marts og april, samt fra september til første halvdel af november. Men man kan sagtens spille golf hele året.

Forrige artikelCornwall masserer sanserne
Næste artikelSrixon Tour Bolde
Klaus Hybler
Klaus Hybler er en erfaren journalist og Klaus er ofte på farten når han dækker emner som rejser og baner, men Klaus tager ofte andre emner op, som berører golflivet i Danmark, om det så er i den enkelte klub eller på unions-niveau hos DGU.