Det enorme Disney-område i Orlando byder blandt meget andet på flere golfbaner.

Vi kender godt begrebet en Mickey Mouse bane. Det er ikke noget, vi sædvanligvis forbinder med noget godt, men når der er tale om det ægte vare, en vaskeægte Mickey mouse-bane, så er det faktisk rigtigt godt.
Det enorme Walt Disney World resort ved Orlando byder blandt meget andet på flere golfbaner. Dels Disney Resortets egne tre 18 hullers baner, Magnolia, Lake Buena Vista og Palm, samt den lille 9-hullers bane Oak Trail, der meget atypisk for området og USA især, er en walking only bane, hvor det slet ikke er tilladt at køre i buggy. Desuden ligger Tranquilo Golf Club på området. Den var tidligere også en del af Disney-koncernens golfportefølje, under navnet Osprey Ridge, men blev for nogle år siden solgt fra og er efter en gennemgribende renovering blevet en af områdets mere eksklusive baner. Indenfor Disney-områdets grænser finder man i øvrigt også Waldorf Astoria Golf Club, som er et fremragende anlæg, men aldrig har været en del af Disney World.

Tre af banerne, Palm, Magnolia og Oak Trail ligger ved siden af hinanden, og deler det samme, ret beskedne, klubhus, der reelt blot består af en stor golf-og souvenir shop. Begge 18 hullers baner er designet af den myreflittige Joe Lee, der i sin karriere havde mere end 200 baner på samvittigheden, mange af dem i Florida, og mange af dem af samme type som disse to Disney baner.
Palm og Magnolia var i mange år vært for den årlige Disney-sponsorerede turnering på PGA Tour, så det er baner, de bedste i verden har betrådt og spillet, og selvom Palm – som var den af banerne vi spillede – i bund og grund er en resort bane, så er den altså bestemt udfordrende nok, når man rykker bagud til de bagerste klodser. Greens er ganske tricky hele vejen rundt, med nogle lumske fald, hvor det i allerhøjeste grad handler om komme til at ligge på den rigtige side af pinden. Min ene spillemakker puttede ud af green fra fire meter, og ikke bare ud af green, men 25 meter væk til et helt umuligt chip.

Droppezoner
Med en del vand i spil, men dog ikke i samme grad som man ellers ofte oplever det i Florida, er der naturligvis af og til behov for en droppezone, og på Disney World Resort er de selvfølgelig kridtet op i form af Mickey Mouse’s karakteristiske hoved. En sjov detalje, der kalder på smilet.
Blandt de mest spektakulære huller på banen er 6. hul, en middellangt par4, hvor slaget ind til green skal slås ind over vand, og der er absolut ingen nåde, hvis man ikke slår længden. Også 13. og 14. er sjove huller. Det første et kort par4, der kan drives af de over gennemsnittet langtslående, hvis man tør tage udfordringen i form af mere vand end græs mellem tee og green. Det var sjovt at slå dagens bedste drive netop på dét hul! Næste hul er af samme type, dog blot et kort par5. Et godt drive i venstre side af fairway efterlod mig med 180 meter ind over vand og 191 meter til flaget. Fryd var det, at slå bolden pin high, og chippe ind til dagens eneste birdie.

Det er bestemt ikke billigt, at spille Palm – eller Magnolia eller de andre Disney-baner for den sags skyld. Booker man hos dem selv skal man forvente at betale et sted mellem 110-130 $ for 18 huller inkl. buggy, men på websitet Golfnow.com har jeg set priser på 69 $, så benyt den mulighed, det kan sagtens betale sig.

Fakta
Orlando, Florida, er danskernes foretrukne golfdestination i vinterhalvåret.
Flyv direkte fra København med Norwegian, eller f.eks. Lufthansa, Icelandair eller Virgin Atlantic via hhv. Frankfurt, Reykjavik eller Manchester. Priser fra omkring 3.000 kr. t/r.
Orlando byder på et hav af attraktioner: Disney World, Sea World, Universal Studios med bl.a. de to Harry potter-inspirerede parker og meget mere. Prøv bl.a. en sejltur i sumpene syd for Orlando med Airboat i Wild Florida Airboats & Gator Park. Det er en stor oplevelse.

Forrige artikelHvor kan vi parkere bilen?
Næste artikelKan Thomas Bjørns Europa vinde Ryder Cup?
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.