Amerikansk sejr i Sydafrika lukker golfåret 2018.

Efter 11 huller af finalerunden af Alfred Dunhill Championship førte David Lipsky med fem slag, efter 14 var forspringet blot ét slag. Sydafrikanske Zander Lombard havde sat en voldsom spurt ind, men han slog i vandet på både 15. og 16., og da Lipsky ikke syntes at lade sig stresse – bortset fra en lidt uheldig dobbeltbogey på 16. – ja, så kunne den 30-årige amerikaner cruise til en to slags sejr foran skotske David Drysdale – og yderligere et til Lombard og Scott Jamieson.

Det var Lipskys anden sejr på European Tour, som han i en årrække har haft som sin primære tour, selvom han bor i Las Vegas.

Dansk nedtur

Joachim B. Hansen oplevede et sandt mareridt på for9, hvor han trods en birdie på første var 7 over par. På de sidste ni lavede han tre bogeys mere, men også tre birdies og sluttede som nummer 62 i +5. Jeff Winther var en overgang 2 under for runden og oppe på en 15. plads, men blev som en del andre offer for det svære par3-hul 16., hvor han fik dobbeltbogey og yderligere en bogey betød, at han gled tilbage på delt 34. plads.

Turneringen var årets sidste på European Tour, som først starter op igen midt i januar i Abu Dhabi.

På Seychellerne faldt Steen Tinning tilbage til delt 27. plads i Staysure Tours sæsonfinale, der blev vundet af  Roger Chapman efter omspil med Philip Price.

Foto: Getty Images.

Forrige artikelRose med japansk udstyr
Næste artikelMojacar er meget mere end golf
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.