Som den anden dansker i historien vandt Lucas Bjerregaard søndag på St. Andrews’ Old Course, og som det var tilfældet for Thorbjørn Olesen, var det Alfred Dunhill Links.

Lucas Bjerregaard – vinder af Alfred Dunhill Links på Old Course

Alt syntes klart til sejr for tredje år i træk til Tyrell Hatton, da han i -18 var fire slag foran de værste konkurrenter midt gennem sidste runde, der pga. et optrækkende uvejr blev spillet som gunstart. Det har tidligere været en god ide ikke kun pga. vejret, men også fordi det gav en meget spændende sidste runde, hvor de førende hele tiden havde spillet det samme antal huller. Så sprang kæden af for Hatton, der sluttede runden i par og turneringen i -14 på deling med Tommy Fleetwood.

De to måtte nøjes med at være bedst blandt de deltagende Ryder Cup-spillere, for Lucas Bjerregaard spillede sidste runde i -5 trods meget vanskelige, blæsende forhold og havde to slags forspring før sit sidste hul, det svære hul 17, ‘the Road Hole’.

Såvel Hatton som Fleetwood sluttede på 18. hul, der er en oplagt mulighed, men da begge fik par, var der råd til en afsluttende dansk bogey.

En fantastisk triumf og så meget mere fortjent, som han har haft den ene flotte topplacering efter den anden i år og en enkelt gang tabt et omspil om sejren. Bjerregaard, der er opvokset i Frederikshavn og aktuelt bor i London, rykker dermed frem som nr. 10 på Race to Dubai og har tegnet sig for den 36. danske triumf på European Tour. Det var samtidig årets 19. danske sejr på højt niveau, heraf de to på European Tour – foruden naturligvis andel i Ryder Cup-sejren i Paris.

Forrige artikelKæmpe dansk invasion hyldede kaptajn Bjørn
Næste artikelAHC Foreningen modtog i år kr. 95.000 til forskning
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.