Det var ti grader koldere i Austin søndag end lørdag, men kampen om finalepladserne i WGC Match Play blev ikke mindre hot af det. Dysten mellem Lucas Bjerregaard og Matt Kuchar blev knap så velspillet som de tidligere runder, men der var på intet tidspunkt mere end et huls forskel, og afgørelsen faldt først på 18, hvor det for første gang i turneringen var Bjerregaard, der måtte ønske sin modstander til lykke med sejren (billedet fra Getty).

Bjerregaard var aldrig foran, men fem gange indhentede han Kuchar, som til slut havde gået i -2 mod Bjerregaards -1, og danskeren havde i kritiske situationer igen brilleret ved at hole vigtige og svære putts. Afgørelsen faldt reelt på 16. hul, hvor Kuchar sikrede sig et eagleputt og vandt med birdie.

Vi havde håbet på en finale mellem Bjerregaard og Francesco Molinari. De mødes, men desværre om tredjepladsen, efter at Molinari havde været en skygge af sig selv og tabt til Kevin Kisner, også efter at have spillet helt ud på 18.

Så søndag aften spiller to amerikanere om sejren og to europæere om tredjepladsen. Forhåbentlig har Bjerregaard stadig fighterviljen intakt, for der er såvel en lille million som mange point til verdensranglisten i forskel på at blive nr. 3 og 4 – men intet kan spolere indtrykket af, at nordjyden har fået et amerikansk gennembrud.

Forrige artikelGolf er da logisk
Næste artikelLucas var mentalt drænet
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.