Den tidligere Europatour-vinder Mads Vibe-Hastrup har åbnet indendørs Golf & Padel center i Helsingør.

Karrieren som professionel golfspiller lakker så småt mod enden for 41-årige Mads Vibe-Hastrup, som vandt på European Tour tilbage i 2007, men de senere år har måttet nøjes med at spille på Ecco Tour og Nordic League i Skandinavien.
Mellem jul og nytår slog Mads dørene op for et helt nyt forretningskoncept, da han sammen med to venner åbnede et kombineret indendørs golf- og padel tennis center i Helsingør.
”Padel tennis er en af tidens hurtigst voksende idrætsgrene, og er en mellemting mellem tennis og squash. I gennem noget tid har vi haft planer om at åbne et padel tennis center, og da der viste sig at være nogle meget egnede gamle lagerlokaler ledige i Helsingør, slog vi til. Der gik kun lidt over halvanden måned fra muligheden bød sig til centret åbnede 27. december, og vi satsede stort ved at tage den kommunale godkendelse for givet. Derfor bestilte vi padel-banerne hos leverandøren i Spanien inden vi havde fået den formelle tilladelse. Vi fik besked om godkendelsen 6. december kl. 11 og kl. 14 samme dag kørte lastbilen med banerne op foran hallen,” siger Mads Vibe-Hastrup, der mener, at padel er kommet for at blive, og på den lange bane vil blive større end tennis.

Terapeutuddannelse
Golf er dog stadig hans primære sport. Sidste sæson underviste han i Roskilde Golf Klub, og i fremtiden vil han stadig undervise i golf, både teknisk og mentalt.
”I hallen her var der plads til også at indrette to golfsimulatorbåse med Trackman-simulatorer, og udover at man kan leje sig ind på timebasis til både padel og simulatorgolf, så kan jeg også benytte simulatorerne til at undervise i, hvilket er en del af forretningsplanen,” fortæller Mads, som også er ved at færdiggøre en uddannelse som EFT-terapeut.
”EFT står for Emotional Freedom Technique, og det handler i sin grundlæggende form om at undervise folk i at ændre deres dårlige minder, så de ser ting i et nyt perspektiv. Gennem forskellige teknikker kan man arbejde med og påvirke underbevidstheden. Det er en terapeutisk metode, der kan benyttes i alle livets forhold, også i sport, hvor jeg nok kommer til at benytte det mest. I relation til golf, så kender vi vist alle til en frygt, der er krøbet ind i hovedet på os gennem nogle dårlige oplevelser, som næsten kan sætte sig som et traume,” siger Mads og fortæller om en personlig oplevelse fra sin tid på European Tour, hvor han fra en solid placering i top15 i løbet af tre huller satte alt over styr og missede cuttet. ”Den oplevelse satte sig dybe spor i mig i flere år efter, og kunne måske være undgået ved hjælp af EFT terapien.”

Nedprioriterer den aktive golfkarriere
Sideløbende med at han underviser i golf, driver sit nye padel-og golfcenter og tager en uddannelse, forhandler Mads Vibe-Hastrup kunstgræs til for eksempel private putting-greens og sammen med en kompagnon importerer han padel-tennis baner fra Spanien til anlæg i Danmark, så hans egen golfkarriere som spiller kommer efterhånden i fjerde række.
”Jeg vil nok stadig spille nogle enkelte professionelle turneringer, men jeg har fået andre prioriteter i mit liv,” siger han. Mads Vibe-Hastrup ejer X-Golf & X-Padel i Helsingør sammen med Leif Olsen, som ejer Havemøbelland, og erhvervsmanden Michel Goldin, som han begge har kendt i mange år.
Mens padel kan spilles indendørs året rundt, er golfsimulatorerne naturligvis mest en vinteraktivitet, men ved at satse på en selvbetjeningsordning er det lykkedes at holde priserne nede, og samtidig har Mads lavet en god aftale med Helsingør Golf Club, som han har været medlem af siden han var helt lille. Det betyder at klubbens elite- og juniorspillere benytter indendørsfaciliteterne i vinter- og opstartsfasen

DEL
Forrige artikelDa nerverne overvældede den beundrede playboy
Næste artikelMauritius giver mest for pengene
Avatar
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.