Et led i hans plan er de 15 kilo, han tog på i vinter. Et andet er at huske at nyde spillet
– Mit mål er at vinde turneringer på højeste niveau, leve af at spille golf resten af livet og være en rollemodel for unge golfspillere. Jeg vil gerne hjælpe dem på deres vej mod at blive den bedste udgave af dem selv.
Sådan er udmeldingen på det 24-årige stortalent Marcus Helligkildes hjemmeside, og man kan roligt slå fast, at han går efter målet.
Fedekur
Der er ingen tvivl om, at Bryson DeChambeaus tilgang til golf og sejr i US Open har åbnet unge talenters øjne for en ny måde at leve på. Også diætister, trænere og rådgivere fra Team Denmark har set, hvad man kan opnå ad den vej, så i vinterens løb har Marcus Helligkilde med bifald fra alle, der råder ham, taget 15 kilo på.
Ikke på en kedelig diæt af en slags, men simpelthen ved at spise nok og ikke lave for meget, der betød, at kiloene faldt af igen. Han har spist meget plantebaseret kost med dadler, avocado, nødder og pasta.
Han har drukket smoothies med ren frugt, ikke de syntetiske. Han har spist mere slik og sødt end nogensinde før.
Han har sørget for, at det, han tog på, hovedsagelig er muskler. Seks gange ugentlig har han dyrket tung styrketræning, og en gang har han løbetrænet for at være mere smidig, men løb er farligt, for det taber man sig ved.
Sæsonstart
I 2020 koncentrerede han sig om Nordic League, som han spillede 13 turneringer på. Han blev nr. 2 på Order of Merit med et pointtal, som de fleste år ville have givet sejren, og det var lidt ærgerligt, for vinderens kategori på Challenge Tour er meget bedre.
Før starten på ECCO Tour 2021 trænede han i Spanien i halvanden måde og var helt klar ttil ECCO Tour Spanish Masters by DAT, som han vandt efter at have vist mental styrke, da det gjaldt. Ugen efter klarede han cuttet i Limpopo Championship på Challenge Tour, hvor han faldt tilbage til slut.
– Jeg er ikke tilstrækkelig kendt med den type Bermudagræs, der blev spillet på, forklarer han, – men det skal jeg nok blive.
Made in Himmerland
I den følgende turnering nåede han kun frem som anden reserve, men han håber i årets løb at få spillet et sted mellem 13 og 20 turneringer på Challenge Tour og håber i den forbindelse på støtte fra Flemming Astrup, hvis indsats for dansk golf han beundrer næsegrus.
– Det er fantastisk, hvad de gør på Himmerland. Jeg har spillet banen tre gange i turnering og været tilskuer til Made in Denmark lige så mange gange. Jeg elsker at være der. Jeg elsker stemningen, Pro-Am’en, Lune Carlsen, det hele.
– Jeg elsker også tilskuere, og det er ærgerligt, at der næsten ingen er i år, men det skal nok blive herligt alligevel, og det var en af min karrieres største oplevelser, da jeg sidste år vandt Jyske Bank Danish PGA Championship på banen og erhvervede min plads i Made in Himmerland.
Golfvejen
Helligkilde fik en golfkølle i hånden første gang som 2-årig og spillede i ti år for sjov, mest med sin farfar.
– Et af mine sjoveste minder er en tur til Antalya i Tyrkiet som 9-årig sammen med min farfar og hans venner. Vi spillede 36 huller dagligt på en stribe forskellige baner, og jeg nød samværet med de 40-50-årige mænd i fulde drag.
Seriøst blev golfspillet, da han kom på Ikast Idrætsefterskole, så der blev orden på træningsforløbene. Han kom hurtigt med i landsholdstrupperne, gik en runde i 59 slag i kampen om Asserbopokalen, som han i 2016 vandt i -22, 13 slag foran nr. 2. Også et godt minde.
Han fik hele tiden helhjertet støtte fra sin klub, Smørum, hvor man også var stolte, da han vandt German Junior og Turkish Amateur. Her gav sejren ham plads i en turnering på Challenge Tour ugen efter, hvor han brillerede som nr. 22.
Professionel
Der var familieråd, før han i sommeren 2017 besluttede sig for at turne pro på et egentlig ret ubekvemt tidspunkt, men der var ingen tid at spilde. Allerede en måned senere blev han nr. 10 i Willis Tower Watson Masters, i 2017 var han næsten fast i top-15 med en 2. plads som bedste resultat, og i 2019 kom den første professionelle sejr i Ekerum Öland Masters på ECCO Tour.
Mellem runderne
Helligkilde elsker at spille golf. Han har haft kærester, men har ingen for tiden, og mellem runderne dyrker han fysisk træning, mediterer og forbereder sig gennem coursemapping.
For nylig blev der dog også tid til et par korte safarier ved ’den grågrønne, grumsede Limpopoflod’, som Kipling skriver, og her oplevede han, at bilen pludselig holdt midt blandt 20 giraffer.
Bare vent. En dag er Marcus Helligkilde selv den giraf, vi alle vil se.

DEL
Forrige artikelTegneren Morten Ingemann: Vild med Skotland
Næste artikelEmily godt fra start i svær major
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.