GOLFBLADETs ’hustegner’ Morten Ingemann vil nødigt flyve, men har alligevel mange gode rejseoplevelser.

Min første golfrejse gik til….

”Skotland! Det var i 1992 og vi var en flok gamle fodboldvenner fra Holte Star, som efterhånden havde nogle fysiske problemer med fodbolden. For at nyde hinandens selskab bedst muligt tog vi ti dage til Inverness i Skotland, spillede fem baner deroppe og havde det ski’ skægt.”
Min yndlings golfdestination er….
”Jamen, det er Skotland. Jeg er vild med det. Der er smukt, skotterne er søde og så elsker jeg det pub-liv der er derovre. På førnævnte tur, havde to af vennerne lejet kilt og de spillede hele den ene runde iført kilt. Det var så fedt.”
Min seneste golfrejse gik til….
”Det var til Mougins i Sydfrankrig, hvor min ven fra Københavns Golf Klub, Palle, har en Timeshare, eller hvad det hedder i dag, med udsigt over golfbanen. Der er meget lækkert dernede, men jeg synes man skal spille godt. Det er dels svære baner, dels meget nobelt. På Terre Blanche blev vi hentet i buggy af en chauffør i smoking, som kørte os til 1. tee. Det var en sjov oplevelse, men man har jo kun råd til det hvert femte år.”

Undgår helst at flyve

Min bedste golfrejse gik til…
”Den er lidt svær, for jeg har fly skam, jeg vil helst undgå at rejse med fly, så jeg har kun været på de to reelle golfrejser. Ellers gør jeg det, at når jeg alligevel er ude at rejse, så lejer jeg udstyr og spiller en enkelt runde på turen. På den måde har jeg engang haft en skøn golfoplevelse på Tobago, men det var ikke en ’golfrejse’ som sådan.”
Min værste golfrejse var …
”Vennerne og jeg tager af og til over til Sverige for at spille, og dels har vi engang oplevet at vejret var forfærdeligt, så er det jo aldrig sjovt. Og så var der dengang, hvor jeg mistede kontrollen over min trolley, så den kørte ind i en af mine venner, der slog sin ryg så slemt at han slet ikke kunne spille mere på turen. Det havde jeg så dårlig samvittighed over at det ødelagde noget af turen.”
Min yndlingsbane er….

”Jeg er medlem af Københavns Golf klub, hvor jeg spiller en fast firebold med bl.a. musikeren Kim Sjögren, men ud over den, så synes jeg The Scandinavian er et super fedt sted. Det er flotte omgivelser, en lækker bane og så nyder jeg klubhusets fantastiske arkitektur. Jeg foretrækker Old fremfor New.”
Den golfrunde husker jeg bedst…
”Det var for tre år siden, da jeg lavede 42 point i Dyrehaven og lavede otte pars undervejs. Jeg spiller i handicap 16, og når man som regel kun spiller én gang om ugen, flytter man sig ikke så meget handicapmæssigt, men den dag lykkedes det hele.”
Min næste golfrejse skal gå til…

”Der er jo igen det der med min fly skam, men jeg tror at det bliver til Mougins i Sydfrankrig igen.”
Dette medbringer jeg altid på mine rejser….

”Mit tegnegrej. Langt det meste inspiration til mine golfstriber får jeg når jeg spiller med vennerne.”

DEL
Forrige artikelGolfbladet – Juni 2021
Næste artikelMarcus Helligkilde går direkte mod målet
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.