I efteråret 2017 sad formanden for Midtsjællands Golfklub, Erling Hviid og baneejer, Hans Larsen og drøftede, hvorledes man kunne skabe mere aktivitet på golfbanen i juli måned, hvor der typisk er færre spillere end både før og efter sommerferien.

Her opstod idéen så, at man måske kunne prøve at samle et par golfklubber som lå forholdsvis tæt på hinanden. Noget lignende havde været prøvet tidligere i starten af nullerne og frem til 2013 med turneringen Nordvest Open, som omfattede et samarbejde med 4 klubber i Nordvestsjælland. I forhold til NordVest Open turneringen var ideen at foreslå et forholdsvis enkelt koncept, hvor man fyldte 3 baner med ca. 100 spillere på hvert anlæg fordelt i tre lige store rækker A, B og C. Der kunne således deltage op til 300 golfspillere i turneringen, og de 3 rækker kunne så afholde en finale på hvert de 3 anlæg.

Den klub som ligger tættest på Midtsjællands Golfklub er Holbæk Golfklub, og derfor startede man med at henvende sig til bestyrelsen for at høre om der var grobund for et sådant forslag. Det skete kort før et bestyrelsesvalg i Holbæk GK, så derfor tog det lidt tid inden en egentlig dialog kunne startes, men feedbacken var som udgangspunkt positiv.  Man stak hovederne sammen for at udveksle synspunkter, og heldigvis var der deltagere som havde været dybt involveret i NordVest Open, så der var god erfaring at trække på.

Tre klubber går sammen

Den tredje klub skulle findes, og man enedes hurtigt om, at Skjoldenæsholm Golfklub kunne være et godt bud, da afstanden dertil er rimelig, og da de ovenikøbet har to 18 huls baner, var det oplagt at spørge dem om de havde lyst til at deltage og udvikle konceptet, hvilket klubben viste sig at være positive over for.

De 3 klubber blev ret hurtigt enige om at arbejde på at lave en 3 dages turnering d. 12. – 14. juli, med en Flat-rate greenfee pr. spilledag på 175 kr. uanset medlemstype. De deltagende klubbers fuldtidsmedlemmer skulle således opkræves greenfee for to runder og alle andre skulle betale for 3 runder. Ligeledes blev det hurtigt aftalt at spille torsdag og fredag som løbende start, således at deltagerne havde mulighed for en vis fleksibilitet med hensyn til starttider, og så holde finalen som gunstart om lørdagen på hvert af de tre anlæg.

Med et turneringsfee på 150 kr. samt morgenmad og frokost på finaledagen ligeledes til 150 kr., så  kommer tre runder golf kun til at koste 650 kr. for de deltagende klubbers fuldtidsmedlemmer , og 825 kr. for alle andre medlemsformer, samt for udefra kommende greenfee spillere.  Et væsentligt udgangspunkt har været at gøre det økonomisk overkommeligt at deltage, og så forsøge at toppe præmiepuljen op med sponsor præmier. For at øge spændingen yderligere arbejdes der i øjeblikket på at få etableret nogle store Hole-In-One præmier f.eks. i form af én bil på hvert af de 3 anlæg.

Sådan spilles der

MidtVest Open var egentlig blot en arbejdstitel fra starten, men den brændte sig hurtigt fast så det er således endt med at blive navnet på turneringen. Der er naturligvis blevet oprettet en hjemmeside til formålet www.midtvestopen.dk, hvorigennem man tilmelder sig turneringen i GolfBox, og hvor man kan læse om turneringsbetingelser, sponsorer etc.

På Skjoldenæsholm afvikles alle tre spilledage på Robert Trent Jones banen, og A-rækken, som spiller slagspil, kommer til at afvikle finalen der. B- og C-rækkerne spiller Stableford, og finalerne afvikles på hhv. Midtsjællands Golfklub og Holbæk Golfklub.

Spilledatoerne blev valgt ud fra det muliges kunst, og viste sig at falde sammen med VIG festivalen. Måske nogle af festivalens ca. 13.000 deltagere har brug for lidt motion og rolige omgivelser først på dagen – hvem ved – men så er der ikke langt at køre fra Vig til de 3 baner.

Ideen med dette arrangement er naturligvis også at promovere vores 3 klubber, og der er således ikke lagt op til at der skal skabes overskud til klubberne, men derimod bruges alle midler til at øge præmiepuljen. Så det forventes at der kommer flotte præmieborde for alle tre rækker.

Man kan tilmelde sig turneringen frem til 1/7 kl. 24:00 via hjemmesiden www.midtvestopen.dk

Forrige artikelRegelquiz: Flytte-bold-reglerne i 2019!
Næste artikelSørens hobby blev hans job
Golfbladet.com
Golfbladet er Danmarks største golfavis, som nu også tilbyder et digitalt univers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser samt anmeldelser af udstyr, baner og rejser.