Så er det igen tid til en lille regelquiz!

Denne gang skal vi kigge lidt på, hvad reglerne i 2019 siger, om at flytte sin bold i spil fx under søgning eller i et prøvesving.

HUSK, at de nugældende regler gælder i hele 2018 – men at du snart skal i gang med at lære 2019-reglerne, da de er MEGET anderledes.

 

 

1

 

X

 

2

A. (Let) Du leder efter din bold i roughen og kommer uforvarende til at sparke til den og dermed flytte den? Er der nogen straf? Ja, to straffeslag Ja, ét straffeslag Nej for Søren!
 

B. (Medium) Du kommer til at ramme din bold på fairway i et prøvesving, så den flytter sig. Er der nogen straf?

Ja, to straffeslag Ja, ét straffeslag  

Nej for Søren!

C. (Medium) Du kommer til at ramme din bold på green i et prøvesving, så den flytter sig? Er der nogen straf? Ja, to straffeslag Ja, ét straffeslag  

Nej for Søren!

D. (Svær) Du markerer og løfter din bold på green… renser den… og genplacerer den, og fjerner boldmarkeringsmærket.

 

Du tager din stance og grounder køllen bag bolden…. hvorefter (inden du begynder tilbagesvinget) bolden flytter sig… og ruller 5 meter væk!

Du er ikke sikker på, hvorfor den rullede; det kan være banens hældning eller vinden (det blæser en del) eller din groundning… eller en blanding af det hele!

Hvad nu?

Du anses at have flyttet bolden, så du får ét straffeslag og skal genplacere bolden Du anses at have flyttet bolden, men eftersom det skete på green er der ingen straf – bolden skal genplaceres. Det anses at være naturkræfter, der har flyttet bolden, hvorfor du skal genplacere bolden uden straf.

 

De korrekte svar er som følger:

A: 2 (Nej for Søren!). I modsætning til i dag, hvor du får ét straffeslag!

B: X (Ja, ét straffeslag). Bolden skal genplaceres. Dette er det samme som i dag.

C: 2 (Nej for Søren!). I dag får man ét straffeslag i denne situation, medmindre man har vedtaget den særlige lokal regel, der fritager spilleren for straf (hvilket rigtigt mange klubber har).

D: 2 (Det anses at være naturkræfter, der har flyttet bolden, hvorfor du skal genplacere bolden uden straf). I 2019 anses det for at være naturkræfter, der har flyttet bolden, medmindre man er helt sikker (mindst 95 % – ja, procenten er angivet i reglerne!) på, at det fx. er spillerens skyld eller en hunds skyld eller andet. Når naturkræfter har flyttet bolden i spil skal man næsten altid spille bolden, som den ligger, uden straf – men der er lige den særregel, der siger, at når man har markeret og løftet den på green og genplaceret den, og den så flytter sig… så skal den genplaceres!

 

Hvem sagde, at (2019-) reglerne var lette :-)?

PS: Hvis du vil lære 2019-reglerne på en nem (og helt gratis) måde, så meld dig til “Oswald’s 2019-Regelskole” på www.golfrules.com under “Regelskole” og “2019-REGELSKOLEN”.