Det var en kæmpeoverraskelse, at Skovbo Golfklubs pro, Søren Telling, kvalificerede sig til Shipco Masters. Men han tager selv oplevelsen med vestjysk ro.

 

Arrangørerne håbede på at en dansker ville kvalificere sig til Shipco Masters via kvalifikationsturneringen, og de fik deres ønske opfyldt. At det blev klubpro’en fra Skovbo Golfklub, Søren Telling, var imidlertid en kæmpeoverraskelse, også for Telling selv.

”Ja, jeg var selv overrasket. Jeg har brugt mange år på ikke at have nogle forventninger til mit eget spil, men jeg har spillet en del med de unge mennesker i Skovbo, og inspireret af at forsøge at gøre dem til stærke buske i stedet for små kviste, har jeg selv spillet en del runder, hvor jeg har ledt efter en fornemmelse i spillet, der kan gøre mig i stand til at konkurrere,” siger han.

”En god score er sjældent vigtig for mig, når jeg spiller ni huller med juniorerne, det giver et pres, jeg ikke bryder mig om, men fornemmelsen af at kunne slå de nødvendige slag på det rigtige tidspunkt er god at få ind i kroppen.”

Søren Telling begyndte først at tage golf alvorligt som 30-årig, inden da spillede han mest for sjov. Som helt ung spillede han håndbold og en hel del tennis, men da han fik en golfkølle i hænderne var han solgt. Det fik han som 15-16-årig, hvor han sammen med sin mor hentede nogle golfkøller i England. Den første lektion fik han af Frank Atkinson i Dejbjerg Golfklub. 20 år gammel flyttede han fra Ringkøbing til København, og han blev medlem af Simon’s Golf Club lige fra starten. I mange år arbejdede han på københavnske cafeer, som Café Kellerdirk og Café Mikkel ved siden af Grand Biografen, den sidste var han bestyrer af fra 1990-99, og så spillede han en masse golf.

 

Petts’ gamle elev

”Jeg blev del af et rigtigt godt miljø på Simon’s med mange dygtige spillere, og to fantastiske trænere. Det er James Petts, der for alvor har lært mig at spille golf, og jeg var i en årrække en del af eliteholdet deroppe – som det tynde øl. Men jeg har da været foursomemakker med Søren Hansen på Simon’s divisionshold,” siger han.

På et tidspunkt var han kørt sur i personaleledelse og cafédrift, og traf en livsforandrende beslutning. Han sagde sit job op, solgte sin lejlighed og spillede en masse golf. Det blev han bare – i egne øjne, i hvert fald – ikke bedre af, men så lokkede hans gode ven, David Philip, der dengang var træner i Harekær, ham til at tage træneruddannelsen, og Søren Telling blev trænerelev hos David i 2000. Efter endt uddannelse havde han behov for en pause fra golfen, men så stoppede David Philip som træner i Skovbo, hvor han var kommet til efter Harekær, og skæbnen ville at Søren overtog hans job. Han kan nu fejre 10 års jubilæum i klubben.

”Uanset hvordan det går og hvad der sker, så ved jeg at det bliver en god oplevelse, at spille med i Shipco Masters. Jeg gik engang caddie for David på Challenge Tour på Simon’s, og nu er det hans tur til at gå caddie for mig. Samtidig er det jo lidt af en drengedrøm, at få lov at konkurrere med de store stjerner. Da jeg udviklede mig som golfspiller i 90’erne var Monty jo mit idol, som vandt pengelisten år efter år. Men jeg er ikke vestjyde for ingenting, så jeg ryster ikke på hænderne, over at skulle stå på træningsbanen med ham og de andre. Jeg har spillet med mange gode spillere gennem årene, blandt andet med Søren Hansen og Anders Hansen, og jo, jeg har fået tæsk og skulle betale, men jeg har ikke været så langt bagefter at det gjorde ondt. Derfor er jeg spændt på at opleve, hvor gode de gamle stjerner er,” siger Telling, som faktisk havde sat dagene af til at være tilskuer på Simon’s Golf Club. Den plan blev markant ændret.

Forrige artikelMidtVest Open
Næste artikelNye elektriske golfvogne
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.