Lydinge Golf Resort åbnede i 2004 med en lille rød pavillon, men har nu konferencehotel med gourmetrestaurant og får snart huse omkring banen

Man vågner kort før solopgang og ser ud ad vinduet. Mosekonen brygger heftigt, og tågerne bølger i alfedans over golfbanen, som man ikke kan vente med at komme ud på.

I tøjet; over i restauranten til den indbydende morgenbuffet; få udskrevet scorekort i receptionen; ud på den store driving range og blive startklar, mens solen begynder at bage; og så går det ud på første tee med en dejlig udsigt over et hul, der skal spilles nedad, så man kan slå et langt, lækkert drive.

Typisk for de 18 huller, der venter, er det ikke uden risiko, for der er trægrupper i begge sider og en å på tværs af fairway. Fra første sekund skal man tænke course management på Åke Perssons bane, der har udnyttet og udviklet det frodige landskab med det rige fugle- og dyreliv og de mange små søer optimalt.

I rivende udvikling
Lydinge Golf opstod, da familien Gibrand omkring årtusindeskiftet besluttede at satse på den populære køllesport, og det kan fastslås, at den ikke gør noget halvt. I 2004 åbnede banen med et lille rødt klubhus. Det står der stadig, men nu er klubhuset en stor, hvid bygning med reception, golfshop, en restaurant med britisk inspirerede borde og stole samt en halvvejskiosk, hvor man tanker op efter de første ni huller.

I år er desuden åbnet et hotel med 90 sengepladser i rummelige, appetitlige værelser med fashionable møbler, store badeværelser, altan og udsigt over anlægget. Det sociale samvær er livligt på klubhusets terrasser, men bliver det køligt, kan man evt. på et værelse tage et kik på C More Golf, en af kanalerne på tv. Her kan man evt. være heldig at få et glimt af resortets bedste golfspiller, den professionelle Joakim Lagergren, der for nylig vandt sin første sejr på European Tour i Rocco Forte Sicilian Open efter at have været i omspil om sejren kort forinden i Qatar.

Sveriges yngste golfdirektør
For fem år siden overtog brødrene Henrik og Björn Gibrand ansvaret for driften af Lydinge, og generationsskiftet gjorde den nu 27-årige Björn til Sveriges yngste golfdirektør. Brødrene er kåret som Årets Iværksættere i Åstorp, og intet kan være mere rimeligt.

Resortet er i konstant udvikling, allerede med faciliteter som selskabs- og konferencelokaler, motionssti, fiskedam, fitness- og afslapningsrum og sågar egen frisør.

Man kunne tro, at endestationen var nået, men det er langt fra tilfældet. Næste programpunkt er anlæggelse af villaer rundt om hullerne efter amerikansk og spansk forbillede.

Turisme og samarbejde
Lokalbefolkningen har taget Lydinge til sig. Anlægget kan bære 800 medlemmer og har nået 750, der er stolte over at diskutere det med det store antal greenfeespillere, der bliver betjent lydhørt og venligt.

Før hotellet var åbnet, havde man allerede over 4.000 bookings, og det strømmer dagligt ind med nye bestillinger. Konstant er større eller mindre grupper på skræddersyede besøg, hvor alt er planlagt til mindste detalje, så gæsterne kan koncentrere sig om at nyde opholdet.

Der ligger 15 andre golfbaner inden for 10 minutters kørsel, men Björn Gibrand tror mere på samarbejde end på rivalisering. Derfor satser han på, at man bruger Lydinge som udgangspunkt for at spille flere baner og dyrke de turistattraktioner, som egnen omkring Helsingborg og ikke mindst nordpå mod Båstad byder på.

Banen
Tilbage til banen, der har fire sæt tees, navngivet efter den samlede længde: 61, 56, 50 og 44. Hulforløbet er logisk, broer over vandhazarder smukke, der er bænke adskillige steder, og skiltningen er omfangsrig og præcis.

Karakteren er parkbane med mange træer, der stadig skal vokse helt til. Fairways er ondulerede og velklippede. Greens er lækre, ofte skrånende, men ikke gjort så hurtige, at de ødelægger fornøjelsen for gennemsnitsgolferen.

Banen er vindfølsom, og det spiller en stor rolle ikke mindst på signaturhullet 4. Det er et relativt kort par 5 på 355-420 m, men man skal krydse en å to gange, og åen løber ydermere langs hele hullet i højre, mens der er træer i venstre, så skæve slag kan få katastrofale følger.

Der er sørget for, at man ofte standser forbløffet og betragter en af banens features, fx en del små øer i søerne eller boomerangformede vandhazarder på 12. hul.

Lydinge er – endnu – et perfekt mål for danske golfspillere, og så ligger det kun et kvarters kørsel fra færgen fra Helsingør.

Forrige artikelHills lægger græs til Nordea Masters 2018
Næste artikelHässlegårdens Gk: God golf til lav pris
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.