Europatour-spillerne vil i august blive udfordret af at skulle slå fra høje klippefremspring til dalsænkninger og putte på rigt ondulerede greens.

 

Man kan næsten ikke få armene ned efter en runde. Ikke fordi, det blev til mange point på scorekortet, men fordi Hills har alle de ingredienser, der får spilleglæden til at sprudle. Hills GC ved Gøteborg er en stor golfoplevelse og ligger i top blandt svenske golfbaner. Thomas Bjørn har i en årrække haft Hills GC som hjemmeklub, og er i dag udnævnt til æresmedlem.

Banen er fra 2005 og skabt af Arthur Hills i Ohio, USA, og han er en af verdens mest velrenommerede banearkitekter. I 2014 kunne indvie en ombygning af 6 nye huller, som proen Johan Edfors står bag.

Med sin høje kvalitet og en længde på 6451m fra bagerste tee er banen designet til internationale mesterskaber. Challengetouren lagde vejen forbi i september 2008, en turnering som Mads Vibe-Hastrup i øvrigt vandt, og fra den 16. – 19. august spilles Nordea Masters 2018.

Der er en del vand i spil, og hvor der er sø, bliver man lokket til at forcere vand for at skære noget af længden. Banen belønner i det hele taget spillere, der tør tage chancer. Ofte står man i et valg mellem et forholdsvis kort udslag, der tager fairways bunkers ud af spil, eller et langt slag, der forcerer bunkers og giver mulighed for at nå green i to slag.

 

Meget kuperet

Hills hører til i gruppen af ”meget kuperet” baner, hvilket også afspejler sig i greens, som alle er mere eller mindre kuperet. Greens er samtidig ekstremt hurtige, fordi græsset klippes så kort, at farten på boldene kommer op omkring 10 stimpmeter.

Det er svært at udvælge et signaturhul. Der er mange kandidater. Hul 9 og hul 10 er suveræne golfhuller, både hvad angår det spektakulære og det spillemæssige. Men skal man træffe en afgørelse, så er hul 17 signaturhullet. Det overgår nemlig alle andre med den mest imponerende udsigt fra toppen af et klippefremspring og med det største fald i udslaget.

Det kan anbefales at leje en byggy, i alt fald for dem, der er behageligt anlagt. Ud over at banen er kuperet, så er der generelt langt mellem teestederne.

 

Forrige artikelPercy Alliss splittede briterne, når det gjaldt Ryder Cup
Næste artikelNaturskønt golfcenter i hastig udvikling
Avatar photo
Klaus Hybler er en erfaren journalist og Klaus er ofte på farten når han dækker emner som rejser og baner, men Klaus tager ofte andre emner op, som berører golflivet i Danmark, om det så er i den enkelte klub eller på unions-niveau hos DGU.