Colt Ford skiftede navn og karriere fra professionel golfspiller til country-musiker – og fik succes.

Colt Ford er en af USA’s allerstørste country-stjerner og hans nye stil, hvor han bl.a. kombinerer klassisk country & western med rap, er blevet et kæmpehit over de seneste ti år.
Inden da havde Colt Ford gang i en professionel golfkarriere. Han spillede en årrække på de mange mini-tours, der er over det meste af USA, og vandt en god håndfuld af dem. Tilbage i 1995 fik han plads i South Carolina Classic på Web.com Tour, der dengang hed Nike Tour, og selvom han missede cuttet efter runder i 71 og 75 slag, så var det et håndfast bevis på, at den kvabsede gut fra Georgia kunne spille golf, rigtig god golf.
Dengang han forsøgte at gøre golf til en karriere hed han i øvrigt ikke Colt Ford. Det er nemlig et kunstnernavn, han tog, da han for ti år siden besluttede sig for at give musikken en chance. Inden da var han kendt som Jason Brown.

I ungdomsårerne var Jason Brown en af de mest lovende amerikanske golfspillere. Brown/Ford spillede juniorgolf mod sine jævnaldrende Phil Mickelson, Jim Furyk og Charlie Rymer, der alle fik blomstrende karrierer. Ja, de to første behøver vist ingen nærmere præsentation.
”Når jeg var ’på’, var jeg så god som de allerbedste. Jeg var en rigtig god ’ball-striker’, men mit korte spil var ikke så godt, som det skulle være. Det var det, der gjorde udslaget i forhold til at klare sig fint på mini-tours og på at tage skridtet videre til Web.com Tour eller helt op på PGA Tour,” fortæller Colt Ford til online-sitet Morning Read.

Succes som 39-årig
Som så mange andre pro-golfere, der ikke er helt gode nok til at skabe en lønsom karriere, begyndte Jason Brown at undervise og han var assistent for sin gamle konkurrent Charlie Rymer, der også valgte den vej og er blevet en meget anerkendt træner. De trænede blandt andre Kevin Kisner, der to gange har vundet på PGA Tour og ikke var så langt fra at kvalificere sig til den seneste Ryder Cup. Da country-stjernen Colt Ford i begyndelsen af februar for femte år i træk stillede op som celebrity amatør i AT&T Pebble Beach Pro-Am på PGA Tour var det med Kisner som sin pro.
Sjovt nok, så var Kisners nuværende træner, John Tillery, også en af dem, som Jason Brown underviste, dengang Tillary gik på college.

Efter at have fået succes som sanger og sangskriver og skiftet identitet til Colt Ford som 39-årig, opgav Jason Brown helt golfen.
”Jeg kunne leve godt af at være golftræner og spille lidt turneringer, og der var ingen der rigtigt forstod hvorfor jeg opgav det for at jage den usikre lykke som musiker. Havde det ikke været for finanskrisen, der betød at et golfrejseprojekt jeg havde startet sammen med Charlie Rymer aldrig fik vind i sejlene, var jeg måske stadig i golfbranchen, men dengang blev jeg i tvivl,” har Colt Ford udtalt.
Han har dog aldrig fortrudt sit branchestifte. Hans albums sælges i stort tal, han har haft et nummer 1 hit på Billboards country hitliste, og turnerer flittigt med sit band, der spiller for udsolgte huse i både country klubber og på store udendørs festivaler.

Det var på en turné med kollegaen Toby Keith, der selv er en passioneret golfspiller, at Ford fik lyst til at spille golf igen. De spillede sammen hver dag under turnéen og Ford fandt ud af at han stadig elsker at spille golf. Han er som man nok kan forstå ikke helt ringe til det, og når han stiller op i en pro-am som på Pebble Beach og spiller fra fremrykkede teesteder, så scorer han stadig ganske lavt – hvis det korte spil ikke driller ham.
Nu betyder det bare ikke så meget længere. Den professionelle golfspiller Jason Brown er blevet til countrystjernen Colt Ford, og han har modsat Brown stor succes på den øverste hylde.

Hvis du vil høre mere til Colt Ford, så søg ham på Spotify eller søg på YouTube efter den meget humoristiske ”No Trash in My Trailer” eller den sydstats-hårdkogte ”Answer to No One”, der i hvert fald ikke lader nogen være i tvivl om Colt Fords politiske ståsted.

Forrige artikelFra Kontoret til Birdie
Næste artikelAlt vendt på hovedet
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.