I søndags fik vi afslutningen på den fantastiske US Masters turnering, som gik hen og blev en af de mere spændende af slagsen. Den traditionsrigeturneringe lignede ellers længe på 4. dagen, at Patrick Reed skulle tage titlen, men pludselig kom konkurrenterne tæt på, og især Jordan Spieth og Rickie Fowler var tæt på at snyde Patrick Reed.

Da Reed gjorde sig klar og slog ud fra teen på 18 hul, var han vidende om, at han ville vinde turneringen, hvis han blot holdte sig indenfor banens par. Derfor var der i den grad pres på amerikaneren, da han på sit 2. slag sendte den alt for langt til venstre for hullet, og dermed skabte en farlig ned af bakke situation.

Hans put gik forbi hullet og lagde sig en lille meter fra det, og dermed var spændingen fuldstændig intakt før det sidste put.

Patrick Reed formåede dog at holde nerverne tilbage, og han kunne dermed sænke den i på 4. slag til stor jubel for de fremmødte ved 18. hul på Augusta International.

Hvis Reed havde lavet en bogey på hullet, skulle han ud i omspil mod en fremadstormende Rickie Fowler, der sammen med Jordan Spieth havde haft en fantastisk 4. runde, hvor de stort set ejede alle huller.

Høje odds på Spieth og Fowler

Da 4. runde begyndte, var det Patrick Reed og Rory McIlroy der var favoritter til turneringen, selvom Reed var et par slag foran nordiren. McIlroy startede ganske fint ud på fjerde dagen, men han faldte fuldstændig sammen, og røg langt ud af top 3.

Både Rickie Fowler og Jordan Spieth gav rigtig høje odds på at vinde US Masters, da 4. dagen skulle starte, men de odds faldt i takt med, at de lavede birdie efter  birdie, og Patrick Reed flere gange var tæt på at lave katastrofale slag.

Oddsene på Patrick Reed var på et tidspunkt så langt i bund, at man kunne spille ham helt ned til odds 1.14. De spillere der valgte at spille ham til det odds, må i den grad have haft svedige håndflader, da Spieth og Fowler nærmede sig.

Kilde: Pixabay

John Rahm storfavorit i Spanien

Også John Rahm var tæt på at mænge sig i toppen, men da han skød bolden i vandet på de sidste 9, mistede han sine chancer for at vinde US Masters. Inden det lå han ellers godt placeret sammen med både Spieth og Fowler, og hans form gør også, at han er storfavorit til at vinde Open de Espana, som starter torsdag d. 12. april.

Tager vi et kig på turneringen hvor også danskerne, Thorbjørn Olesen, Søren Kjeldsen og Lasse Jensen deltager, så er John Rahm altså storfavorit.

Det er sjældent, at man ser en golfturnering, hvor en spiller allerede fra første runde giver så lavt et odds, som er tilfældet med John Rahm. Han står i øjeblikket til 4.75 gange indsatsen igen, mens den dansker med størst sandsynlighed for at vinde, er Thorbjørn Olesen, der i skrivende stund står til odds 36.00 gange pengene igen.

Senest Thorbjørn Olesen vandt en turnering, var da han vandt Turkish Airline Open i 2016.

Forrige artikelGolfophold med fryns
Næste artikelVin, foredrag, musik og fem golfbaner
Golfbladet er Danmarks største golfavis, som nu også tilbyder et digitalt univers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser samt anmeldelser af udstyr, baner og rejser.