BGI Akademiet en halv snes km syd for Horsens tilbyder golfhøjskoler i tre uger i sommerens løb, og programmet kan godt få tænderne til at løbe i vand.

Tag nu bare golfdelen. Ikke mindre end fem forskellige baner står på menuen, bl.a. fordi de alle ligger inden for kort køreafstand. Det gælder Hedensted, Horsens, Vejle, Juelsminde og Stensballegård. Baner med meget forskellige udfordringer og desuden meget forskellige restauranter – og det spiller en rolle, fordi man før dagens golfrunde får sin frokost i den enkelte banes restaurant.

For resten er der service allerede under runden, for hver dag tager en kursusleder med på banen, hyggesnakker og tilbyder vådt og tørt, og det er ’tilfældigvis’ den samme, som passer vinbaren i after-golfen – inden- eller udendørs efter vejret.

Al undervisning i ugens løb ledes af PGA proer, der hver får ansvaret for en bestemt gruppe, og det er ikke hvem som helst: Den tidligere landstræner Anders Dahl Christiansen, den verdenskendte trickgolfer Karsten Maas, Per Ove Møller, Talal Sidani og Rasmus Baun Mortensen. De opdeler fra start deltagerne efter deres kunnen, så man får homogene grupper, hvor alle træner med nogenlunde ens forudsætninger. Dermed er der intet krav om at have en bestemt spillestyrke for at deltage.

Et højskoleophold er så meget andet end golf. Det er en betingelse for, at det er en højskole. Derfor indgår der fx live musikaftener, vinsmagninger, foredrag og meget andet.

Mad og afslapning
Det er ingen hemmelighed, at de danske højskoler konkurrerer på maden, som SKAL være et vigtigt aktiv. Her er BGI akademiet fint rustet med en ny køkkenchef, Mette Hyldgaard Christensen, som har en fortid som leder af køkkenerne på først Sønderho Kro og siden JYSK Danmark.

Golfspillerne kan selv bestemme, om de vil bo i enkelt eller dobbeltværelser, og de spiser for sig selv såvel ved morgenbuffet’en som ved aftenens middag.

Det er svært at nå det hele. Måske er det allersværest at nå afslapningen, der ellers har ideelle forhold i såvel sauna som det udendørs spabad, som man kan slange sig i med en betagende udsigt over hele den frodige egn – den befinder sig nemlig i 25 meters højde.

Forrige artikelPatrick Reed vinder US Masters
Næste artikelPludselig spillede hele familien golf
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.