Den 31-årige svenskers første sejr på LPGA var en major og krævede 80 huller inklusive et otte hullers omspil over to dage

– På college skulle vi skrive, hvad vores største ønske var, og jeg skrev ’at vinde en major’. Jeg troede efterhånden aldrig, at det ville gå i opfyldelse, men nu er det sket!


Svenske Pernilla Lindberg, bosiddende i Orlando, havde spillet 192 LPGA-turneringer og 69 LET-turneringer uden at vinde. Ganske vist havde hun klaret cuttet i sine fire turneringer i 2018, men nr. 26 i Pure Silk Bahamas var bedste resultat før starten på Mission Hills.

’Grinderen’s triumf
’I’m a grinder’, forklarede Lindberg efter sin sejr, og derfor var hun ikke bange for, at hun skulle bryde sammen, selv om hun førte turneringen stort set fra start. En ’grinder’ er kendetegnet ved altid at få bolden i hul, selv om det ser svært ud under vejs. Han/hun bryder aldrig sammen, men kan forvandle en truende 75er til en runde i par.
Lindberg satte rekord for turneringen efter såvel 36 som 54 huller. Efter 36 delt med Sun Hyun Park, sidste års vinder, i -12, men efter Parks sammenbrud på bag-9 lørdag var Lindberg alene i spidsen i -15, tre slag foran Inbee Park og Jenifer Song med Ariya Jutanugarn og Jessica Korda yderligere et slag efter.

I sidste runde grindede svenskeren sig til -1 og skulle dermed i omspil med Inbee Park og Song, som faldt fra efter tre huller. Efter yderligere to huller var det for mørkt til at fortsætte, så der var en nervøs nat før fortsættelsen mandag morgen.
På syvende hul missede Lindberg et putt på godt 2 m for sejr, og man kunne frygte, at det ville påvirke hendes psyke i fortsættelsen, men hun er grinder. På ottende omspilshul havde hun et birdieputt på             9 m – og holede.
Park brændte derefter hårfint fra 5 m, og Lindberg fløj i favnen på caddien og ægtemanden Daniel Taylor.

Mor og far tog springet med
Så fulgte glædesspringet i Poppies’ Pond, hvor ægteparret fik selskab af Pernilles forældre, men der var dog bagefter kun en skinnende hvid badekåbe til turneringsvinderen, som straks efter fik overrakt det fortjente trofæ.

Stor amatørkarriere
Pernilla Lindberg er opført med 10 turneringssejre i sin karriere, men ingen på Future Tour (i dag Symetra Tour), hvor hun startede sin professionelle karriere i 2009, LET eller LPGA.
De fleste sejre er vundet som junior, og en enkelt er værd at nævne: Det individuelle EM.
Hun var også med på det europæiske junior Solheim Cup-hold, der besejrede USA i 2003, men sit bedste resultat opnåede hun, da hun sammen med Caroline Hedwall og Anna Nordqvist vandt VM for amatørhold, Espirito Santo Trophy, i Puerto Rico 2008, i øvrigt foran et spansk hold med Belen Mozo, Azahara Muñoz og Carlotta Ciganda. I dag er alle disse seks fremtrædende spillere på LPGA.

Lindberg gik på Oklahoma State University – Stillwater, hvor hun tre år i træk som ’cowgirl’ blev valgt til All State-holdet og var medlem af en række vindende collegehold. Det tror pokker, for en af hendes cowgirl-kolleger var Caroline Masson.
… og mens Lindberg ’kun’ er den femte kvindelige svenske majorvinder, er hun den første cowgirl, der har vundet på det højeste plan.

Hvad nu?
Vinder Lindberg igen? ’Grinders’ og journeymen’ ventes ikke at vinde, om end de ind imellem dukker op i top-10. Før ANA Inspiration var Lindbergs samlede karriereindtjening 17,7 mio. svenske kroner. Nu vandt hun 420.000 $ på en gang eller godt 3,5 mio SVK på en gang.
Måske vandt hun også den selvtillid, der vil give flere sejre.

Forrige artikelPatrick Reed skal kæmpe for sin popularitet
Næste artikelSå er sæsonen i gang – men det holdt hårdt…
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.