Snød Sung Kang på PGA Tour? Det mener hans spillemakker John Dahmen og adskillige vidner.

Golfspillere snyder som bekendt ikke.

Men nogle gange, kan det godt se ud som om de gør, og hvad nu hvis ens spillemakker er 100 procent sikker på at man snyder? Så har man balladen.

I forrige uges turnering på PGA Tour, Quiken Loans National, vandt Francesco Molinari en fantastisk sejr, men en regelsituation længere nede i stillingen har fyldt medierne en del.

På 10. hul tager Sung Kang efter sin spillemakker, Joel Dahmens mening, et ulovligt drop. Kang gik efter green i to på et par5 hul, og hævder at hans bold krydser en parallel hazard. Dahmen, derimod, mener ikke, at bolden krydser hazarden, og at Kang dermed efterfølgende tager et forkert drop.

Spillerne diskuterer sagen i 25 minutter, og der kommer også en dommer til. I sidste ende giver dommeren Kang ret, men Dahman er alt andet end tilfreds. I et svar på Twitter skriver han direkte: ”Kang cheated. He took a bad drop from a hazard. I argued until I was blue. I lost”. (“Kang snød. Han tog et forkert drop fra en hazard. Jeg argumenterede til jeg var blå (i hovedet). Jeg tabte”).

Vidne: Han snød

Nu skulle man tro, at sagen sluttede her, men adskillige vidner til situationen, blandt anden en frivillig, der passede ShotLink på hullet, Michael Klock, giver nemlig Dahmen ret. Man kan læse om sagen på www.golfwrx.com.

Den ophedede dispus endte på banen med, at Dahmen siger til Kang, at ’hvis du kan sove i nat, så tag det drop’. Underforstået, at han var sikker på, at Kang godt selv var klar over at det var et forkert drop han var ved at tage.

Efter at flere vidner har kommenteret situationen, vil PGA Tour formentlig tage sagen op til revision, men man vil næppe kommentere eller ændre noget. Hvis Kang derimod ’pludselig’ holder turneringsfri i nogle uger, kan det godt være, at det ikke er helt ’frivilligt’.

 

Forrige artikelFra European Tour til Kerteminde
Næste artikelGolfperler i Baskerlandet
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.