Den tidligere tourspiller, Søren Hansen, har fundet sig godt tilrette på Great Northern i Kerteminde, men han savner også touren lidt.

I 20 år har Søren Hansens arbejdsplads heddet European Tour. I dag har han netop fejret et års ’jubilæum’ som head pro på Great Northern i Kerteminde.

Han er vores PROfil i denne måned, og er på en og samme tid en af de mest erfarne og en af de mest urutinerede PGA pro’er herhjemme. PGA uddannelsen færdiggjorde han sidste vinter efter et intenst afkortet forløb på trænerskolen, men det er naturligvis kun den formelle del af hans uddannelse. Gennem alle sine år på touren, har han suget til sig af viden og inspiration fra nogle af verdens bedste trænere.

”Jeg har altid vidst, at når jeg ikke skulle spille turneringsgolf længere, så skulle jeg være træner. Så gennem årene har jeg søgt viden og indsigt hos de trænere, jeg har arbejdet med; dels James Petts, der var min træner i mange år, dels Pete Cowan, som jeg arbejdede med i fire-fem sæsoner og som i mine øjne er en af de bedste til at skabe resultater med sine spillere. Og så folk som Butch Harmon og David Leadbetter i USA. Jeg har altid haft en idé om, hvad jeg som træner vil give videre til andre, og det er i høj grad med udgangspunkt i mig selv,” siger Søren Hansen.

”I mine 20 år på touren var jeg altid ’spilbar’, forstået på den måde, at der aldrig var tidspunkter, hvor jeg var ’under ombygning’. Det er noget af det, jeg praktiserer som træner. Folk skal træne i et miljø, hvor de altid er i stand til at spille, i stedet for at træne og blive brudt helt ned og skulle starte forfra. Det er irriterende, man bliver frustreret og mister lysten til både at spille og træne. Derfor skal man arbejde ud fra de forudsætninger, man nu har,” siger Søren Hansen, der især har én kæphest.

Det vigtige korte spil

”For mig er golftræning mere end bare at stå på træningsbanen og arbejde på at få et ’godt sving’. Næsten alle kan blive fundamentalt bedre i det korte spil, Folk ved det godt, men de fleste har svært ved at tage det til sig 100 procent. Jeg vil vove den påstand, at 75 procent af alle klubgolfere kunne spare fire slag på hver runde, hvis de kunne putte bare lidt bedre og blive en lille smule skarpere i det korte spil. Det er de fire slag, mange bruger årevis på at finde ved at øve sig i det lange spil, og som mange slet ikke finder alligevel,” siger han.

”Tourspillere har altid ét eneste mål, og det er at komme rundt i så lav en runde som muligt med det man nu har på dagen, og bruger man 20-30 minutter på at træne omkring green, spiller man bedre, end hvis man bruger den samme tid på at finde den rette club path.”

Privat har jobskiftet fra tourpro med 250 årlige rejsedage til klubpro med fast bopæl i Kerteminde været noget af en omvæltning, men i det store hele har det kun været positivt.

”Mine to drenge på 8 og 12 år er faldet godt til. De kan cykle til og fra skole, til fodbold og ud til golfbanen. Det kunne de ikke, der hvor vi boede før i Frankrig. Anne (Sørens kone, red.) har fået et lægefagligt job indenfor helse og kost, og vi synes, at Kerteminde er et dejligt sted. Om sommeren er her supergodt at være, mens vinteren måske var lidt kold og kedelig, men det tror jeg nu også er en kvalitet. Det er der man lærer byen og kerteminderne bedst at kende,” siger Søren, som dog har en lille indrømmelse.

”Touren er altså en manege, som det er sjovt at stå i, og jeg må indrømme, at jeg er begyndt at savne den lidt. Jeg vender nogle gange ryggen til tv’et, når der er golf, eller skruer ned for Henrik og Leif (Viasat Golfs kommentatorpar, red.), fordi jeg synes det er lidt svært at følge det på afstand. Især når det er turneringer som jeg har gode minder fra. Jeg spiller faktisk lige så godt, som da jeg stoppede – uden at træne – så det er godt nok, men min tanke er, at jeg vil begynde at træne lidt mere igen, for det er ærgerligt at slippe det helt, når man nu har været så god. Men jeg går ikke og tænker på at gøre et comeback,” siger 44-årige Søren Hansen.

Forrige artikelÅbent Hus i Birkemose GC
Næste artikelPrekær sag om snyd
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.