Biarritz og Les Landes i Frankrigs sydvestligste hjørne er Frankrigs næstbedste golfdestination.

Badebyen Biarritz er Atlanterhavskystens svar på Cannes. Mondænt, men også charmerende og hyggeligt. Beliggenheden blot 20 kilometer fra den spanske grænse mærker man i byen, hvor spansk er lige så udbredt som fransk, hvis altså ikke det er baskisk, der tales. Baskerne er stolte folk, men selvstændighedskampen er for længst opgivet. Terrorgruppen ETA, der skabte skræk og rædsel, både nord og syd for grænsen i 80’erne er død og begravet.

Området, der hører under Biarritz regionen, strækker sig et stykke op langs kysten til de udbredte mark-, skov- og kystområder i Les Landes, og stedet er almindeligt anerkendt som den næstbedste golfdestination i hele Frankrig, kun overgået af Paris.

Det var her i dette område, at golfsporten kom til det kontinentale Europa. Pau Golfklub er fra 1856 og den første golfklub uden for Storbritannien. Biarritz ’Le Phare’ åbnede i 1888 og den prægtige bane og klub har stort set ikke forandret sig siden. Det var her at Frankrigs hidtil eneste majorvinder, Arnaud Massy (The Open i 1907), lærte golfspillet. En lille beskeden statue på anlægget hædrer naturligvis byens stolte søn. Også legendariske baskere fra syd for grænsen har gennem årene været flittige gæster på banen; Seve Ballesteros og José María Olazábal. Sidstnævnte kommer stadig og træner i Biarritz. Le Phare er en velholdt lille perle af en 18-hullers parkbane. Her er ganske god plads på fairway, men indspillet skal på de fleste huller være skarpt og præcist, hvis de drilske greens skal besejres.

I 1988 åbnede byens anden bane i den modsatte ende af byen, Golf Ilbarritz, der blot har ni huller, men hvilke huller! Udsigten fra klippetoppen ud over havet er mageløs. Ilbarritz har desuden et førsteklasses træningscenter, et af de allerbedste i hele Europa. Banen er kort, men teknisk svær, så pas på med at undervurdere den.

Storslåede baner i Les Landes

Der er i alt 16 golfbaner i Biarritz Golf Destination, og man kan købe et golfpas, der giver klækkelig rabat. En halv times kørsel nordpå i Les Landes ligger der fem baner indenfor en halv times kørsel. Tre af disse baner er ganske enkelt storslåede. Vi spillede Golf Moliets, en vidunderlig skovbane designet af Robert Trent Jones Sr. sidst i 1980’erne. Banen er både kuperet og lang at gå, der er 12 kilometer rundt, så overvej en buggy. De første ni huller er skåret gennem skoven. Her er absolut fred og ro, og det ene fine golfhul efter det andet. Hullerne er ikke lange, men næsten alle greens ligger højt, og kræver mindst et jern ekstra i indspillet. På bag9 kommer man helt ud til stranden, og spiller tre regulære linkshuller ude i de høje klitter. Det er meget smukt.

De to andre topbaner i området er Hossegor og Seignosse. Begge klassiske skov/parkbaner beliggende få kilometer fra hinanden. Området er et typisk ferieområde a la Skagen eller Tisvildeleje med mange barer og hyggelige restauranter. Det anbefales at bo et par nætter i Biarritz og et par nætter i Hossegor/Seignosse, så får man alt det bedste fra begge steder.

Direkte fly

Om sommeren og efteråret er der direkte fly til Biarritz fra Danmark med SAS, ellers må man via Paris til enten Bordeaux eller Biarritz med Air France.

Vi boede på det danskdrevne Hotel Saphire i hjertet af Biarritz. Det er et lille, charmerende hotel, der åbnede for bare seks år siden.  Dejlige værelser og en perfekt beliggenhed i forhold til restauranter, barer og stranden. I Hossegor boede vi på det trendy Hotel 202 lige ved siden af golfklubben. En ideel beliggenhed for golfspillere.

 

Forrige artikelPrekær sag om snyd
Næste artikelEr AVX bedre end ProV1?
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.