Brændingen fra Atlanterhavet bliver kastes ind på lavaklipperne tæt på os. Og det sker flere gange på denne uforglemmelige runde på Buena Vista Golf, som Balesteros har designet midt i en enestående natur.

Lidt uden for landsbyen Buenavista del Norte finder man golfbanen Buena Vista. Vi er kommet tæt på det mest nordøstlige punkt på Tenerife, langt væk fra turiststrømme, omgivet af Tenomassivets klippevæg til den ene side og Atlanterhavets skumsprøjt til den anden. Klubhuset ligger og overskuer hele herligheden med huller, der spiller på plateauer, der strækker sig ned mod Atlanterhavet. Området hvor golfbanen er placeret er en del af en beskyttet naturpark.
Golfbanen Buena Vista er Spaniens svar på Pebble Beach i Californien. De sorte takkede klipper i vandkanten bliver angrebet af brændingen, der med mellemrum sender kaskader af vand ind over banen. Især på hullerne 10, 13 og 15, der spiller helt ud til kanten af Atlanterhavet, kommen man helt tæt på og kan høre lyden fra bølgerne og mærke vandstøvet i ansigtet.

Bærer Balesteros signatur
De 18. huller på Buena Vista er tegnet af Seves Balesteros og åbnede i 2003. Signaturen – et ”S” som Seve er kendt for at sætte et sted på banen, finder man i den venstre bunker på det meget spektakulære hul, som spiller tættest på Atlanterhavet.
Balesteros har fordelt huller ganske med lige mange par 3, par 4 og par 5, dvs. seks af hver. De første huller spiller lidt op ad i terrænet, og er som resten af hullerne ganske kuperet. Der står palmetræer hist og her, og det samme gør buske og kaktus. Nogle klipper stikker frem midt på banen og udgør en slags rough, men ellers kan man slå vildt og voldsomt, idet de hvide pæle som indikerer out-of-bounds ser ud til at være fraværende.
Vi spiller på en pragtfuld solskinsdag. Brisen er let og solen stråler kan godt give farve i kinderne, men temperaturen er bestemt behagelig. Banen må spille meget anderledes, når blæsten suser ind fra havet, hvad den ofte gør.
Det kan være svært at koncentrere sig om at spille golf. Udsigten er mageløs. Vi spiller for foden af et kæmpe bjerg, der rejser sig lodret op – måske hundrede meter i højden, i hvert fald overvældende – og udsigten til den lækre grønne farve på nabohullernes fairways og baggrunden med det blåsorte Atlanterhav sætter sanserne på overarbejde.
”Bare vent, det bliver endnu mere vildt på bagni,” fortæller en medspiller med fryd i stemmen.

En uforglemmelig oplevelse

Vi står på hul 10’s tee. Wauw! Hullet falder stort set hele vejen mod green, der er klemt inde imellem nogle lave og forvredne klipper, og hulforløbet gentager sig nogenlunde på samme måde på hul 13, hvor bølgerne er mest hidsige. Og, igen på hul 15, et par3-hul der spiller ned ad bakke og minder meget om signaturhullet på Pebble Beach. Forskellen kan dog mærkes i greenfee, for mens man får rigtig meget value-for-money i Buena Vista, hvor det koster ca. 800 kr. i greenfee, skal man slippe omkring 3.200 kr. for at spille Pebble Beach Golf Links.
Buena Vista er ikke slikket i vedligeholdelse, men har stadig en god standard. De ondulerede green og greenområder er derimod prioriteret højt, og står ganske skarpt.
Det er bestemt værd at besøge Buena Visa Golf, selv om den ligger lidt afsides. Det åbner også mulighed for at besøge landsbyen Buenavista del Norte, der er blevet udnævnt til at være et kulturminde i kategorien “Historisk centrum” for sine fornemme gader og adskillige eksempler på små traditionelle huse i en blanding af stilarter fra erobrerne.

En gåtur i Buenavista del Norte
Det er en god ide at starte sit besøg i kirken og pladsen Los Remedios, der er et samlingssted for de lokale. Her ligger bygninger fra det 16. og 17. århundrede, der er blevet omhyggeligt restaureret og giver bykernen sin helt egen karakter. I hovedgaderne er der små huse med teglstenstag, som for eksempel El Chorro, hvor man forenden kan se de gamle vaskepladser. Og sidst men ikke mindst er det et must at besøge det prisbelønnede bageri El Aderno.

Nervepirrende bjergkørsel

Kommer man sydfra kan det anbefales at køre ad vejen TF-436 som fører igennem det bjergrige område mellem Buenavista del Norte og Santiago del Teide. Man skal ikke lide af højdeskræk. Det ene hårnålesving afløser det næste på den smalle vej. Flere steder kan to biler ikke passere hinanden, men belønningen for at kravle igennem området er en fantastisk udsigt til de frodige bjergsider. Indimellem har man et kig til Atlanterhavet.
På vejen kan man udforske de historiske bygninger i Masca, som ligger på en smal bjergkam.


Rejsefakta

Kortudsnit Buenavista del Norte, Tenerife

Buenavista Golf
Greenfee i højsæson ca. 800 kr.
Mere information www. buenavistagolf.es

Rejsen dertil
Med Norwegian fra København til Tenerife Syd Lufthavn, flyvetid 5 t og 20 min.
Golfsæson
Hele året. I vinterhalvåret er klimaet meget behageligt.
Indkvartering
Det 5-stjernede hotel Melia Hacienda del Conde ligger lige ved golfbanen og er et Adults Only hotel. Hotellet har en fantastisk beliggenhed og har ligesom golfbanen en fremragende udsigt ud over Atlanterhavet.

Forrige artikelTiger udtog Woods til Presidents Cup
Næste artikelNørgaard Møller og Launer Bæk ligger lunt – seje Tinning
Klaus Hybler
Klaus Hybler er en erfaren journalist og Klaus er ofte på farten når han dækker emner som rejser og baner, men Klaus tager ofte andre emner op, som berører golflivet i Danmark, om det så er i den enkelte klub eller på unions-niveau hos DGU.