I en ny fantastisk dansk golfweekend har vi ikke mindre end tre sejre plus flere fine præstationer i øvrigt at fryde os over.

Joachim B. Hansen (foto: Mette Novrup)

Hvis der havde været mindste tvivl om Joachim B. Hansens avancement til European Tour, forsvandt den på hjemmebane, da han sluttede fem slag foran nr. 2, finnen Kalle Samodja, i Made in Denmark Challenge by Ejner Hessel på Himmerland Golf & Spa.

Han havde et tilfredsstillende forspring før sidste runde, og da ingen satte et angreb ind bagfra, og Michael Hoey havde en skidt dag, kunne han udbygge det med en sikker runde i -1. Han er nu sikkert i spidsen for Race to Ras el Khaimah i kraft af præmien på 28.000 €, og han kravler også hastigt op ad Verdensranglisten.

Martin Ovesen (foto: Mette Novrup)

Det blev ligeledes en flot turnering for Martin Ovesen, der med en sidste runde i -3 avancerede til en udelt 3. plads i -9. Her lå Mark Flindt Haastrup før runden, men gik i +2 og måtte nøjes med delt 7. plads i -7. Ovesen tjente 12.600 €, der med et slag vil bringe ham fra nr. 124 frem omkring den vigtige placering som nr. 45, der giver adgang til sæsonfinalen.

Christian Gløet (foto: Mette Novrup).

På Nordic League blev der spillet SM Match på Österåkers GC, og efter seks fornemme sejre blev vinderen Christian Gløet, som vandt finalen 5&4 over svenskeren Sebastian Hansson. I semifinalen vandt Gløet over Oliver Suhr med 1 hul. Gløet avancerede dermed på Order of Merit til 2. pladsen, hvor de fem for resten placeringer til slut giver adgang til Challenge Tour næste år. På denne liste ligger Mathias Gladbjerg, der nåede til tredje runde, nr. 5.

Nicolai (tv) og Rasmus Højgaard vinder såvel hver for sig som i holdmesterskaber.

Hos amatørerne kunne man endnu engang juble over en af Højgaard-tvillingerne. Denne gang var det i det individuelle EM Nicolai, der var uimodståelig. Lige til det sidste hul, hvor nerverne spillede ham et puds, og han fik dobbeltbogey. Heldigvis havde han en pude på tre slag, så hans -9 var nok til titlen og det, der følger med, bl.a. en plads i The Open!

John Axelsen blev nr. 13 i -3 og Gustav Frimodt nr. 29 i par.

Forrige artikelAalborg Golf Klub er for 26. gang klar til Åbne Aalborg Dage
Næste artikelRegelquiz: Flagstangen!
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.