Så er det igen tid til en lille regelquiz!

Denne gang skal vi kigge lidt på, hvad reglerne siger om flagstangen.

 

   

1

 

X

 

2

A. (Let) Din bold ligger på green. Du putter… mens flagstangen står i hullet! Dit putt er for kort, så du har et to-meter putt igen. Får du nogen straf for at have puttet med flagstangen i hullet? Ja, to straffeslag i slagspil (tabt hul i hulspil)- du SKAL tage flagstangen op, inden du putter Ja, ét straffeslag i både hulspil og slagspil – du SKAL tage flagstangen op, inden du putter Nej, det må du gerne!
 

B. (Let) Du holer et chip fra lige uden for green – med flagstangen i hullet (flagstangen var ikke passet). Er der nogen straf for det?

Nej! Ja, det koster ét straffeslag i både hulspil og slagspil Ja, det koster to straffeslag i slagspil og tabt hul i hulspil
C. (Medium) Du holer et chip fra lige uden for green – med flagstangen i hullet (flagstangen var passet). Er der nogen straf for det? Nej! Ja, det koster ét straffeslag i både hulspil og slagspil Ja, det koster to straffeslag i slagspil og tabt hul i hulspil
D. (Svær) Du kommer op til green. Du ser, at flagstangen står skævt i hullet! Du skal til at chippe (din bold ligger lige uden for greenen). Du tænker, at du gerne lige vil rette flagstangen op, så den står lige i hullet. Må du det? Ja! Nej, det koster ét straffeslag i både hulspil og slagspil Nej, det koster to straffeslag i slagspil og tabt hul i hulspil

 

 

De korrekte svar er som følger:

 

A: 2 (Nej det må du gerne!). Du må blot ikke ramme flagstangen fx. ved at hole puttet – det vil koste to straffeslag i slagspil eller tabt hul i hulspil (straffen ophæves dog i 2019).

B: 1 (Nej!).

C: 2 (Ja, det koster to straffeslag i slagspil og tabt hul i hulspil). Når flagstangen således er passet, så må man ikke ramme flagstangen (fx. ved at hole)… heller ikke når man slår fra uden green!

D: 1 (Ja!). Når flagstangen står skævt må du enten løfte/fjerne flagstangen, lade den stå (skævt) eller rette den op (lige). Du må derimod ikke dreje den skæv i en anden retning.

 

PS: Hvis du vil lære de kommende 2019-reglerne på en nem (og gratis) måde, så meld dig til “Oswald’s 2019-Regelskole” på www.golfrules.com under “Regelskole” og “2019-REGELSKOLEN”.

 

Forrige artikelSejre på Challenge Tour, SM-match og dansk EM-titel
Næste artikelRigtig links på den anden side af Øresund