Mændenes professionelle golfverden er i den grad delt op i et A- og et B-hold. I Puerto Rico Open åbnede Brice Garnett måske (igen) døren til A-holdet, da han efter fire hullers omspil med Erik Barnes vandt turneringen, sikrede sig fuld PGA Tour status de næste tre år – og en plads i næste uges The Players. Garnett vandt sin hidtil eneste sejr i 2018, og havde mistet sin fulde status på PGA Tour, men nu er der ro på bagsmækken et stykke tid – og 720.000 $ på kontoen. Rasmus Højgaard sluttede som nummer 49.

På Bay Hill i Florida var A-holdet til firmafest i Signature Eventen Arnold Palmer Invitational, hvor det der lignede en gyserafslutning, udviklede sig til ‘a walk in the park’ for verdens nummer 1, Scottie Scheffler, der med en 66’er distancerede Wyndham Clark med 5 slag, og Shane Lowry med 6. Han sluttede 15 under par, og sikrede sig 4 mio. $ – 5 en halv gange så mange penge som Garnett!

C-holdet…

På kvindernes Aramco Team Series Tampa, blev det tysk sejr, da Alexandra Forsterling vandt karrierens tredje sejr – alle inden for det seneste år – og i -12 distancerede stjernen Charley Hull med hele 3 slag. Til bizar sammenligning med ovennævnte herrer, fik Forsterling 68.717 $ for sejren – 58 gange færre end Scheffler vandt mindre end to timers kørsel mod øst. Og så er Aramco-turneringerne endda nogle af de pengestærke! Her er vel nærmest tale om et C-hold. Nicole Broch estrup blev nummer 20, og Smilla Tarning Sønderby nummer 26, og kan sådan lige akkurat få dækket udgifterne til turen.

Der var dansk succes – igen – i den amerikanske collegegolf. I Valspar Augusta Invitational blev landsholdsspilleren Natacha Høst Husted delt nummer to individuelt efter at have ført inden sidste runde. Hun førte an i sit hold, Old Miss’ sejr i holdkonkurrencen. Resultatet er Natachas hidtil bedste på college i USA.

Foto: Getty Images

 

Forrige artikelFølelsesladet sejr til Manassero
Næste artikelTirsdagsanekdoten om LIVs afkald på point til Verdensranglisten
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.