Næsten præcis på toårsdagen for, at LIV ansøgte om tildeling af point til Verdensranglisten til LIV-turneringen, udsendte Greg Norman (billedet) en meddelelse om, at denne forespørgsel blev trukket tilbage.

I løbet af de to år er der brugt forskellige forhalingstaktikker for at undgå, at LIV fik verdensranglistepoint. I første omgang var ansøgningen fremsendt for sent til at kunne blive afgjort hurtigt. Derefter hed det sig, at turneringsformen ikke kunne tildeles point, fordi der blev spillet 54 huller med daglig gunstart.

Det kan vende hele situationen på en måde, som Greg Norman og hans rådgivere har tænkt godt over. Pludselig vil kravet om point til LIV formentlig komme fra de spillere, der er på ranglisten. De føler, at der mangler en stor del af verdens stærkeste spillere på ranglisten, som derfor ikke er retvisende, og denne devaluering af den vil derfor føles mere og mere urimelig.

Det bortfaldne krav kan derfor føre til mere realistiske forhandlinger mellem LIV og de øvrige golforganisationer, fordi de faktisk er ønskelige.

Forrige artikelSejre til Scheffler, Garnett og Forsterling – dansk college succes
Næste artikelUgens tv-golf: Nicolai Højgaard i The Players på TPC Sawgrass
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.