Shane Lowry tabte først pusten, men det samme gjorde Richard Sterne, Søren Kjeldsen skabte flot topresultat og Thomas Bjørn leverede første top25 resultat i halvandet år.

Det blev en vanvittigt spændende afslutning på Abu Dhabi HSBC Championship. Irske Shane Lowry lignede ellers en mand i fuld kontrol med tre slags forspring til Richard Sterne, men sydafrikaneren åbnede med tre birdies i streg og allerede efter fem huller havde han overtaget førstepladsen. Efter 11 huller var Sterne stukket tre slag fra Lowry, der havde lavet fire bogeys, men så vendte bøtten igen. To birdies fra Lowry blev efterfulgt af to bogeys til Sterne og op af 17. hul var alt pludseligt lige igen.  Her måtte Lowry have hele hulkanten i brug for at redde sin par, så de var stadig lige inden sidste hul.

Efter to perfekte drives, slog Richard Sterne sit andetslag langt i højre, ud blandt publikum og ned på en buggy sti, mens Lowry modstod presset og slog et perfekt slag til green med et eagleputt til følge. Det blev en anelse kort, hvilket gav Sterne muligheden for at fremtvinge omspil. Men puttet var langt og gik ikke i. Og dermed kunne Shane Lowry med bævende hænder trille det sidste putt de sidste få centimeter i for hans fjerde sejr på European Tour. 10 år efter hans første, som han vandt da han stadig var amatør.

Top5 til solide Søren

Joost Luiten gik en drømmerunde i -7, og tog tredjepladsen, Louis Oosthuizen revancherede sig også fra fredagens svage runde og gik -6, der sikrede ham 4. pladsen.

Søren Kjeldsen fortsatte sit solide spil. Var helt fejlfri i starten, og kun en enkelt bogey forstyrrede indtrykket af en fremragende præstation. Med birdies på 16. og 18. satte Søren Kjeldsen trumf og sluttede alene på en 5. plads i 13 under par.

Det var da også en glad Kjeldsen, der efter runden fortalte Viasats Henrik Knudsen, at han var meget tilfreds med hele sin præstation, ikke mindst over at have fået krammet på banen i Abu Dhabi, der er den bane han hidtil har præsteret dårligst på, på European Tour.

Tre spillere delte 6. pladsen, blandt dem Ian Poulter, der rendte ind i en triplebogey på 16. hul, der ødelagte hans runde.

God dansk uge

Thomas Bjørn sluttede med en runde i 70 slag, og samlet -8 på delt 22. plads. Det var Bjørns første Top25 placering siden Scottish Open i sommeren 2017.

Lucas Bjerregaard blev nummer 49 og Joachim B. Hansen delte 54. pladsen.

Se slutresultatet her.

Foto: Getty Images

 

Forrige artikelFlot runde af Bjørn – Kjeldsen fortsat med i toppen
Næste artikelFra den dybe grav og på øgreens
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.