RABAT: En super afslutning med to fremragende putts sendte Thomas Bjørn op på delt tredjeplads i Hassan II Trophy, der tæller til den amerikanske PGA Tour Champions, og sendte samtidig den 53-årige dansker i førerbolden i lørdagens finale.

Han sluttede birdie-eagle, og bragte sig til 5 under par for turneringen med en runde i 70 slag (-3).

Efter en dag, der ikke helt levede op til Bjørns egne standarder og forventninger rent spillemæssigt, var det et mere end godkendt resultat. – Jeg spillede ikke specielt godt i dag, men drivede bolden ganske godt og havde så to eagles (på 8. hul og på det afsluttede 18., red.), som gjorde en stor forskel, sagde Thomas efter runden.

Han er to slag efter de to førende, som han gør selskab lørdag. Både Y.E. Yang og Ricardo Gonzales nåede til 7 under par efter runder i hhv. 69 og 70 slag. Bjørn deler tredjepladsen med Steve Pate og Mark Hensby, og hvem der vinder turnering lørdag er i følge Thomas Bjørn helt åbent.

– For folk på vores alder er det en lang bane, og greens er tricky. Der er mange huller, hvor man vil være langt fra pinden, så det handler om at undgå at lave fejl, o den, der putter bedst i morgen vinder, siger han.

En sejr vil være særdeles kærkommen for Thomas Bjørn, som sidste sæson mistede sin status på DP World Tour, men fortsat gerne vil spille turneringsgolf, og derfor satser på at få medlemskab af PGA Tour Champions, hvor præmiesummerne er langt bedre end på den lille europæiske senior tour. En sejr vil automatisk give ham medlemskab af touren og adgang i alle de turneringer han ønsker at spille. Man kan følge Bjørns kamp for sejren lørdag på Discovery+.

To klarede cuts

Vejret var uvant for Marokko både køligt og vådt fredag formiddag, og på Royal Golf Dar Es Salams anden bane, var både Sofie Kibsgaard Nielsen og Nicole Broch Estrup ude i morgenrunderne, hvor regnen var værst. Begge gik 74 (+1) og begge klarer dermed cuttet i Lalla Meryem Cup, Nicole på 21. pladsen i par, Sofie på 35. plads i 1 over. De er milevidt fra den førende mexicanske LPGA-spiller, Maria Fassi, som trods en dobbeltbogey undervejs gik 69, og fører i -12, hele 4 slag bedre end Pauline Roussin-Bouchard, Frankrig, og 7 slag bedre end tre spillere på tredjepladsen i -5.

Hverken Nicole eller Sofie var helt tilfredse med spillet i dag. Sofie synes ganske enkelt ikke at hun slår sine jern som hun gerne vil i øjeblikket, så en metodisk tilgang til runden, hvor der ikke blev taget for mange chancer, var nøglen til et tilfredsstillende klaret cut og garanti for lidt penge og point til kontoen. Nicole havde en dag, hvor tingene ikke rigtigt flaskede sig, det blev til to birdies og tre bogeys.

Foto: GOLFBLADET

Forrige artikel-5 er dansk lykketal
Næste artikelEmily Pedersen nr. 3 – Olesen nr. 9
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.