Som ventet blev der scoret lavt på Waialae Country Club i Sony Open in Hawaii.

Statistisk set er Waialae Country Club én af de baner på hele PGA Tour sæsonen, hvor der scores lavest. Selvom der kun er to par5 huller, er det stadig den bane, der kaster tredjeflest eagles af sig og 1. runde af Sony Open in Hawaii sluttede da også tidligt i morges, dansk tid, med en eagle af de mere spektakulære.

Forhåndsfavoritten i turneringen, Justin Thomas, havde efter flot for9 i -4, oplevet noget, der nærmest kunne minde om et sammenbrud på bag9, hvor et absurd 3-putt på 11. hul blev fulgt op af tre bogeys i træk på 15.-17. hul. Det var således en tydeligt frustreret Thomas, der nærmest ude af kontrol slog sit sidste drive langt – og langt ud i venstre side – på 18. hul. På grund af træer i linjen, måtte han – igen med 110 % power – slå et fladt andetslag, der ikke kunne undgå at ende i greensidebunkeren til venstre for green på det korte par5-hul, der er et af banens tre letteste huller. Herfra slog Justin Thomas bolden direkte i hul med noget, der mest mindede om et slam dunk i basketball. En fuldkommen vild afslutning på en frustrerende runde. Med den eagle endte Thomas i -3 og en delt 17. plads med bl.a. Marc Leishmann og den forsvarende mester Patton Kizzire.

Unge stjal billedet

Det var to af de unge spillere, der stjal billedet i første runde. På formiddagsholdet gik 29-årige Andrew Putnam, USA, en fantastisk runde med ni birdies og blot en enkelt bogey. Han benyttede kun putteren 23 gange undervejs.

Hans føring var meget længe på fire slag, men sidst på eftermiddagen tog en vis herre ved den 25-årige canadiske rookie Adam Svensson (billedet: Foto: Getty Images). To birdies og en eagle på for9, blev suppleret op med fire birdies i træk fra 11. hul og runden sluttede med endnu en birdie på 18. hul, så han tog føringen alene i -9. Det var Svenssons laveste runde nogensinde, og canadieren, der kvalificerede sig til PGA Tour via Web.com Tour i sidste sæson, havde ligesom Putnam en glohed putter hele dagen.

Solide Kuchar imponerede

Lige efter de to unge, ligger veteranen, 40-årige Matt Kuchar, i -7. En runde, der ikke indeholdt en eneste bogey, og hvor Koooch gang på gang imponerede med sine bundsolide fades fra tee, der konstant fandt midten af fairway på den smalle bane. Det var langt fra alle approach-slag, der var lige gode fra Kuchar, men så puttede han til gengæld solidt, reddede pars og noterede syv birdies.

Anden runde spilles sent i aften dansk tid, og kan følges live fra kl. 01.00 til ca. kl. 05.00 på Eurosport 2 eller GolfTV, hvor det kan streames hvis man tegner abonnement. Se live scoring her.

 

Forrige artikelJustin Thomas er favorit på Hawaii
Næste artikelForventningsfulde tvillinger
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.